Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új iMac – nagyobb monitor, GeForce 4 vezérlő

Laptop

Új iMac – nagyobb monitor, GeForce 4 vezérlő

Az Apple bemutatta a 17 colos LCD-vel rendelkező iMac számítógépet, amely a nagy monitor mellett még több érdekességgel is szolgál, például GeForce 4 grafikus kártyával.

Az új Apple számítógép 800 MHz-es PowerPC G4 processzorral, Nvidia GeForce 4 MX grafikus kártyával, SuperDrive CD- és DVD-író és lejátszóval, és egy 80 GByte-os merevlemezzel rendelkezik, amelyen több mint 6 órányi film vagy 15 ezer dal, és 73 ezer digitális kép tárolható. Az olyan Apple alkalmazások, mint az iTunes, az iPhoto az iMovie, és az iDVD egyedülálló digitális zene, fotó-, és moziközponottá teszik az új iMac-et.

A helytakarékos talpazat, a tágas 17 colos, egyetlen mozdulattal állítható magasságú, döntési szögű LCD képernyôvel kényelmessé teszi az új iMac használatát. A mintegy 2,5 cm vastag, 17 colos, szélesvásznú, 16:10 képosztású kijelzô jó választás DVD-k megtekintéséhez, sôt akár egyszerre több ablakban is kényelmesen dolgozhatunk, és egyedülálló játékélményt is nyújt. Körülbelül ugyanakkora nézôfelülettel rendelkezik, mint egy 19 colos CRT, az új kijelzô 1440×900 pixeles felbontása 64%-kal több képpontot tartalmaz, mint a 15 colos iMac lapos képernyôje.

Minden iMac-en megtalálható az Apple szoftver kollekciója: az új iTunes 3 – digitális zeneállományok renszerezésére és felírására, az iMovie – filmek készítésére, az iPhoto – digitális képek rendszerezésére és bemutatásásra. Az új iMac-ben megtalálható az új SuperDrive is, valamint az Apple iDVD szoftvere, aminek segítségével könnyedén összeállítható és megírható a hagyományos lejátszók által olvasható DVD-filmek.

További jellemzők

– két FireWire és öt USB port
– beépített 10/100BASE-T Ethernet és 56K V.90 modem
– 18 wattos belsô erôsítô és bizonyos modelleken Apple Pro hangszórók
– szórakoztató és kreativitás-növelô programok, mint például a Quicken Deluxe és a WorldBook Mac OS X Edition
– a Mac OS X 10.2 verziója, a ˝Jaguár˝, az Apple újgenerációs operációs rendszere



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés