Connect with us

Hirdetés

technokrata

Flash Communications Server MX: chat, interakív videók egy weblapon

Laptop

Flash Communications Server MX: chat, interakív videók egy weblapon

A Macromedia webfejlesztési eszközei közül a Flash Communications Server MX segítségével a fejlesztőknek lehetőségük nyílik egy website-hoz chat hozzáadására, de akár interaktív videózással is bővíteni lehet a kommunikációs lehetőségeket.

Kevin Lynch, a cég egyik vezető szoftverkészítője szerint a mindent egybe elgondolás alapján jött létre a szoftver. Hiszen videokonferencia lebonyolítására képes alkalmazás, azonnali üzenetköldő program külön-külön számos formában megtalálható már a világban, de ezek egybeötvözésére a Macromedia vállalkozott először.

Az előre elkészített komponenseknek köszönhetően a fent említett lehetőségek szerveroldalról a korábbi módszereknél jóval könnyebben hozhatók létre. Felhasználói szemszögből ez azt jelenti, hogy a fent említett funkciók kihasználására kizárólag csak egy Explorer ablak szükséges, nem kell letölteni és feltelepíteni különböző szoftvereket. A fejlesztőeszköz ráadásul támogatja a webes kamerákat és mikrofonokat, így egy emberközelibb jövő lehetőségét csillantja fel.

Az IDC elemzése szerint a piac ugyan ebbe az irányba tart, de még nem elég érett egy ilyen alkalmazás adoptálására. Főként azután kérdéses a gyors siker, hogy a tavalyi hatalmas visszaesések után a befektetők kétszer is meggondolják, költsék-e internetes fejlesztésre a pénzüket. Igaz ugyanakkor az is, hogy a Macromedia a webfejlesztő eszközök vezető gyártója, s megteheti, hogy vár a piac megfelelő mértékű változására.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés