Connect with us

Hirdetés

technokrata

ATI Radeon 9700 részletek

Laptop

ATI Radeon 9700 részletek

Néhány újabb információ látott napvilágot a várhatóan július folyamán megjelenő ATI újdonságról, többek közt a magórajel is.

Nem hivatalos információk alapján az ATI július közepén már bemutatja, s röviddel utána valószínűleg már szállítja is az R300 chippel szerelt Radeon 9700 kártyákat. Az eddig nyilvánossá vált adatok, és specifikációk alapján szinte bizonyos, hogy az Nvidia következő nagy dobásáig, az NV30-as chip megjelenéséig, a Radeon 9700 lesz a leggyorsabb asztali gépekbe szánt 3D gyorsító.

A 107 millió tranzisztort tartalmazó chipben üzemelő nyolc pipeline egyszerre 16 textúrával képes dolgozni. Vertex shaderből 4 darab lesz benne. 256 bites DDR memóriainterfésze lesz, valamint AGP 8x támogatást is tartalmazni fog. A chipet egyelőre csak 150 nanométeres technológiával fogják gyártani, magórajele pedig a nem hivatalos információk szerint 315 MHz lesz. A memória órajele 700 MHz (effektív frekvencia) körül várható. A későbbiek folyamán megjelennek majd alacsonyabb órajelen üzemelő típusok is, valószínűleg már nem LE jelzéssel, hanem az Nvidia névadási technikájához hasonló megnevezésekkel.

Mindezek alapján valószínűsíthető, hogy közel 15000 3Dmark-ra számíthatunk ezen újdonságtól, természetesen a konfigurációtól függően változhat ez az érték. A legjobb Nvidia GPU-k pillanatnyilag 10000 és 11000 3Dmark eredményt képesek felmutatni.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés