Connect with us

technokrata

Ultrastar 146Z10 – új, rázkódásmentes, gyors IBM merevlemez

Laptop

Ultrastar 146Z10 – új, rázkódásmentes, gyors IBM merevlemez

Az IBM olyan új, szerverekben szánt merevlemezt kíván piacra vinni, amelytől azt remélik, kihúzza a Kék Óriás háttértároló részlegét a kátyúból.

Az Ultrastar 146Z10 merevlemez olyan anti-vibrációs technológiát alkalmaz, amely a merevlemezekben fellépő rázkódások ellen lép fel. Az ilyen eszközökben a tányérokon tárolt adatokat úgynevezett fejek olvassák le (illetve írják fel), s a minél gyorsabb adatmozgatás miatt ezen fejeknek egyre gyorsabban kell működniük.

Amennyiben egy számítógépben csak egy merevlemez van, a mechanika okozta rázkódás nem jelent (különösebb) problémát, azonban a szerverekben, ahol több winchester is dolgozik, már akár a működésben is felléphetnek hibák a vibráció következtében. A percenként 10 ezer fordulatra képes új Ultrastar merevlemez ezt képes teljes mértékben kiküszöbölni (a vibrálás kompenzációjával).

Mint utolsó szalmaszálba, úgy kapaszkodhat ebbe a merevlemezbe a Kék Óriás, hiszen az 1999-es 37 százalékos piaci részesedése az idei évre mindössze 10 százalékra csökkent, már ami a szerverekben alkalmazott winchestereket illeti (az IDC felmérése szerint).

Jelenleg a Seagate vezet 57 százalékkal, második pedig a Fujitsu 24 százalékkal, így az IBM-nek igencsak oda kell figyelnie a piac igényeire, ha szeretné feltornázni részesedését.Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

balmuda

SmartPhone

A japán kenyérpirítógyár mobilokkal próbálkozik

2021. május 17. hétfő
legerősebb androidos mobiltelefonok listája 2021. árprilis

SmartPhone

Íme a legerősebb androidos mobilok

2021. május 15. szombat
google pixel

SmartPhone

Színre lépett a Google Pixel 5a

2021. május 11. kedd
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin

Hirdetés