Connect with us

technokrata

Seagate meghajtók a Toshiba PVR-jeiben

Laptop

Seagate meghajtók a Toshiba PVR-jeiben

A PVR-ek hazánkban – sajnos – még kevésbé ismert és elterjedt készülékek. Az új Toshiba modell, a nagy teljesítmény érdekében Seagate meghajtóval érkezik…

A PVR (Personal Video Recorder) egy olyan berendezés, mely a videókhoz hasonlóan, kép- és hanganyag rögzítésére és lejátszására képes, de a tárolás nem analóg, hanem digitális alapokon nyugszik.

A Seagate Technology a napokban jelentette be, hogy díjnyertes U sorozatú 80 GByte-os merevlemezeit választotta a Toshiba, így az RD-X1 típusjelzésű PVR-be Seagate winchester kerül beépítésre. Az RD-X1 az RD-2000 utódja, amely a világ első olyan PVR-je, melyben merevlemezes meghajtó és DVD-RAM kombinációja került alkalmazásra. Az új Toshiba modellhez szükséges winchesterek egyedüli beszállítója – megállapodás szerint – a Seagate, ez segíthet a vállalatnak, hogy megerősítse piacvezető pozícióját.

A 80 GByte-os merevlemezes meghajtó és a 4,7 GByte-os DVD-RAM/R meghajtó kombinálásával az RD-X1 83,5 órányi videó anyag rögzítésére alkalmas. A készülék lehetővé teszi, hogy a felvett program átmenetileg a HDD-n tárolódjon, majd utólagos válogatás és rendezés után kerüljön csak fel DVD-re. A berendezésben használt nagy sebességű és kapacitású winchester lehetővé teszi, hogy a felvétel és a lejátszás egy időben történjen. Az imént említett szolgáltatás segítségével a részben már felvett anyag megtekintése elkezdhető, s ezalatt a berendezés természetesen tovább folytatja a műsor felvételét.

A Seagate U sorozatú merevlemezei kifejezetetten fogyasztói elektronikai készülékekben és nagy mennyiségben készülő PC-kben való működésre lettek kifejlesztve. Az U sorozat speciális, CE (Consumer Electronics) jelzéssel ellátott tagjai még jobb teljesítményt, még halkabb működést és meg kevesebb energiafelvétel garantálnak. A meghajtók a szokásos védelemmel vannak ellátva, így alkalmazásra került például a 3D Defense System és a SeaShield technológia is.

Érdekes egyébként, hogy a Toshiba nem a saját merevlemezes meghajtóit alkalmazza, hanem a Seagate termékeire alapozza készülékét. Ugyanis a Toshiba is gyárt winchestereket…Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin