Connect with us

Hirdetés

technokrata

LCD monitor: 50 százalékos árcsökkenés

Laptop

LCD monitor: 50 százalékos árcsökkenés

Az egyik legmeghatározóbb tulajdonsága az LCD-technológián alapuló monitoroknak az, hogy drágák. Ugyan folyamatosan csökken az áruk, ám a minap bejelentettek egy 50 százalékosnál is nagyobb árcsökkentést…

Az IBM közismerten régóta gyárt flat paneles monitorokat. Legnagyobb méretű ilyen termékének, a 22 colos T221-nek most kénytelen volt lecsökkenteni az árát. Az eredeti 17.999 dollár ugyanis túlságosan sok volt, a vásárlási kedv előmozdítása végett az új ár (53 százalékos csökkenéssel) 8.399 dollár lett. Az árcsökkentést egyébként a gyártási és terméktámogatási költségek redukálásával sikerült elérni.

Ugyan ez az érték még mindig a legtöbb felhasználó fizetőképességének határa felett van, de a Kék Óriásnál úgy vélik, az olyan vállalatoknál és intézményeknél már csábító lehet ez az ár, melyeknek nagy felbontásra van szükségük (például kórlapok, műtétek nyomonkövetésénél, műholdas képek elemzésénél stb.). Ekkora méretű monitorokat nem is szoktak otthoni felhasználásban alkalmazni, a flat paneles kijelzők legtöbbször 15 és 17 colos méretben képviseltetik magukat a lakásokban.

Maga a monitor egyébként 3840×2400-as maximális felbontásra képes, látószöge 170 fokos, a kontraszt aránya pedig 400:1, tehát a minőségre igazán nem lehet panasz.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés