Connect with us

Hirdetés

technokrata

A PC-s történelem leggyorsabb videókártyája

Laptop

A PC-s történelem leggyorsabb videókártyája

Meggyőző értékeket produkál a GeForce 4-es kártyák között is a leggyorsabbnak titulált modell, emellett még jár hozzá pár kiegészítő ínyencség is…

A Gainward cég akkor vált ismertebbé, amikor kihozta az első GeForce 2-es példányait a piacra. Ezeket követték a GeForce 3-as modellek, melyek mind jó túlhajtható képességükről váltak nevezetessé. Ezt annak köszönhette a kártya, hogy a cég igyekezett a leggyorsabb chipeket megvásárolni az Nvidiától., emellett gyors memóriákat raktak a grafikus processzor mellé.

Nem történt ez most sem másként, a GeForce 4-esek közül a (jelenleg) leggyorsabb kártya a Gainward közreműködésében született meg. Az NV 25-ös chip köré épített grafikus eszköz 128 MB-nyi DDR memóriával rendelkezik (ebből is az egyik legnagyobb sebességűvel). A 350 MHz-es integrált RAMDAC révén még 2048×1536-os felbontás esetén is 75 Hz a frissítési frekvencia.

A kártyára két monitor is csatlakoztatható, valamint jár hozzá egy három dimenziós hatást előállító szemüveg is. A tesztek alapján alapból a többi hasonlóan kiemelkedő képességű GeForce közé sorolható, ám az alap órajelét (300/650) kicsit túlhajtva (320/750) már bizony érzékelhető sebességnövekedés tapasztalható.

400-430 dolláros árával a többi, hasonló szintű termék szintjén helyezkedik el.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés