Connect with us

Hirdetés

technokrata

A leggyorsabban terjedő program

Laptop

A leggyorsabban terjedő program

Március elseje óta 30 (!) millió letöltött példány! Kecsegtető eredmény egy olyan programtól, mely gyakorlatilag egy frissítés. Igaz, nem akármilyen, amint ez a számokból is kitűnik, köszönhetően annak, hogy ezt a szoftvert az Interneten tartózkodók igen nagy része használja. A neve pedig…

…Preview Edition. Talán kissé szokatlan ilyen névvel kiadni egy szoftvert, az pedig még furcsább, hogy egy béta állapotban lévő program ekkora mértékű letöltést képes eszközölni. A fenti adatból is látszik, hogy a StreamCast Morpheus szolgáltatása nagyon népszerű az Internetet használók körében. Ez persze egyáltalán nem meglepő, a Napster után támadt űrt leginkább ez a program foltozta be, ráadásul jóval többet nyújtott elődjénél (peer-to-peer hálózat, nem csak audio állományok letöltésének lehetősége, többszálú letöltés stb.).

Február végén nézeteltérés történt a FastTrack hálózat tulajdonosa és a StreamCast között, köszönhetően annak, hogy ez utóbbi nem fizetett licencdíjat a rendszer használatáért. A Morpheust használók nem tudtak felcsatlakozni, mert minduntalan egy olyan üzenetbe botlottak, mely arra figyelmeztette őket, töltsék le az újabb verziót (holott ez nem is létezett). A StreamCast úgy döntött, hogy átáll Gnutella hálózatra, s ennek okán kiadott egy béta programot, a Preview Editiont.

Az új verzió több újdonsággal fog majd gyarapodni, mégis az egyik legnagyobb változtatás a program segítségével történő vásárlás lesz. A végleges változatra már nem kell sokat várni, s az is minden bizonnyal rekordmennyiségű letöltést produkál majd.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés