Connect with us

Hirdetés

technokrata

Internetes-elérés – Internet-hozzáférés nélkül (?)

Laptop

Internetes-elérés – Internet-hozzáférés nélkül (?)

Az egyik népszerű, hazai információs website hamarosan talán általános Internet-hozzáférés nélkül is elérhető lesz… Kérjük az Internet-szolgáltatók segítségét!

Körülbelül 2 éve született az infopont website, elsősorban a fiatalabb korosztályra gondolva, az oldalakat középiskolásoknak, gimnazistáknak, főiskolásoknak, egyetemistáknak, illetve olyan fiataloknak ajánlva, akik a tanulás mellett szeretnének egy kicsit kikapcsolódni is.

Az elsődleges cél megteremteni egy olyan kommunikációs csatornát, amelyet a fiatal korosztály egyszerűen tud kezelni, és széles körben tud alkalmazni. Filozófiája is ilyen egyszerű: közérthetőség és könnyen kezelhetőség. Olyan grafikai megjelenítést fejlesztettek ki, amely a későbbiek folyamán akár testre is szabható (az egyre népszerűbb skinek segítségével).

Az infopont tehát egy olyan, non-profit (!) webes felület, amely igyekszik minél több és minél hasznosabb információt, szolgáltatást közzétenni, a felhasználók igényei szerint.

Az infopont következő szolgáltatásait már a felhasználók igénybe tudják venni a weboldalon: Szoftverek, Diákélet (Tanoda, Segédletek, Nyelviskolák, Autósiskolák), Képeslap, Fórumok, Receptpont, Bóbita, Csevegők, Apropó, Hálóposta. A tervezett szolgáltatások: Iskolák, Online tankönyv, Játék, Párkereső, oktatási csomagok.

Azonban minthogy nem minden érdeklődő (diák)felhasználó rendelkezik saját Internet-hozzáféréssel, otthonról nem tudja elérni a tanulást esetleg segítő információkat. Ezért a site-ot üzemeltető infopoint most keresi azt az Internet-szolgáltatót, aki hajlandó lenne olyan ingyenes elérést biztosítani, amellyel csak az infopont site-ot (és persze saját site-ját) lehet elérni. A cél ugyanis nem az, hogy a diákok internetezzenek, hanem hogy a segédanyagokat és a tanulást segítő eszközöket le tudják tölteni.

A megállapodásig (és utána is) az infopont természetesen elérhető bármilyen Internet-hozzáféréssel, mindazonáltal bízzunk benne, hogy egyezség születik valamelyik hazai Internet-szolgáltatóval az ingyenes elérésre!

A Terminal a maga lehetőségeivel támogatja az elképzelést, vagyis folyamatosan fogunk híreket közölni a megállapodás aktuális állapotáról, beleértve a hálózatát e jótékony célra felajánló Internet-szolgáltatót is.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés