Connect with us

Hirdetés

technokrata

Még gyorsabb memória: alternatív megoldások

Laptop

Még gyorsabb memória: alternatív megoldások

Nincs elég memória a gépben? Bővíteni kellene, de milyen típusra? A már most is széles választék tovább gazdagodott, ám az új technológia olcsóbb memóriát ígér.

A Kentron, társulva több, a memóriaiparban jelentős szerepet vállaló céggel (ST Microelectronics, Integrated Circuit Solutions, Actel) létrehozza és még az idén bemutatja a stabilan működő quad band memóriát. A QBM rövidítésű memóriatípus többi társához képest jóval nagyobb gyorsaságát többek között a FET (térvezérlésű tranzisztor) kapcsolások optimalizálásával érte el.

A DDR-rel való kompatibilitás érdekében a hozzá szükséges csatlakozóaljzat a szokásos 184 csatlakozóból áll. A modul támogatja az ECC-t; mind feszültség, mind parancsok, mind időzítés tekintetében igazodik a DDR felülethez, ezzel is csökkentve az új technikával szükségszerűen velejáró többletköltség igényét.

4,2 GB/sec-es átviteli sebességre képes a memória, ezzel közel elérve a nemrég bejelentett 1200 MHz-en üzemelő Rambus teljesítményét (4,8 GB/sec). Ráadásul ezt úgy valósítja meg, hogy a DDR 266-ot megduplázva 533 MHz-en fut (azaz az alap 133 MHz-es sebességet elméletileg megnégyszerezi).

A QBM modulok ugyan először DDR SDRAM memóriával kerülnek forgalomba, azonban egyéb típusok (SSRAM, RMLDRAM, FCRAM) is használhatók a technológiával.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés