Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egy újabb szög az Intel koporsójába?

Laptop

Egy újabb szög az Intel koporsójába?

Az NVIDIA az AMD táborát tovább erősíti az NVIDIA nForce 415-D alaplapi chipkészletével.

Az nForce 415-D szinte minden tekintetben egyezik a már megismert, és több alaplapon már alkalmazásra is került nForce 420-szal. A különbség a kettő között mindössze az integrált NVIDIA monitorvezérlő hiánya, így a végtermék (az alaplap) ára csaknem 20-25 dollárral alacsonyabb.

Az északi (SPP) és a déli (MCP) híd specifikációi a fentiek okán szinte ugyanazok, mint a korábbi nForce chipseteké így hát most csak lényegesebb pontokra térek ki. Természetesen elődeihez hűen ez a chipkészlet is az AMD Athlon XP processzorok kiszolgálására rendeltett. Legfeljebb 1,5 GB DDR266 memóriát támogat, AMD HyperTransport busz köti össze az északi és a déli hídat, integrált Dolby Digital 5.1 kompatibilis audiovezérlő, két ATA/100 csatorna, 6 USB port, integrált 10/100 Ethernet vezérlő.

Az olyan felhasználóknak akik manapság a legmodernebb, legigényesebb 3D-s játékokkal játszanak, és az anyagiak terén hajlandók meglehetősen sokat áldozni a szórakozás oltárán, azoknak ajánlott egy ilyen chipkészlettel szerelt alaplapot, egy GeForce 3 Ti 500-at (rövidesen inkább már valami GeForce 4-et), valamint egy Athlon XP 2000+ processzort összeházasítani. Az eredmény a garantáltan csillagászati teljesítmény.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés