Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megjelent a SuSE Linux Firewall VPN kiadása

Laptop

Megjelent a SuSE Linux Firewall VPN kiadása

A SuSE Linux megjelentette a Linux Firewall virtuális magánhálózatok (VPN) kiadását, amellyel biztonságosan köthetők össze a vállalatok különböző telephelyei az Interneten keresztül.

A virtuális magánhálózatok (VPN) elsősorban arra használatosak, hogy vállalatok belső hálózatai egymással biztonságosan összeköthetők legyenek. A távolról ”bedolgozást” végzők is VPN megoldáshoz folyamodnak, ha a vállalat belső hálózatának elérése nélkülözhetetlen a távoli munkavégzéshez. A kiemelt ügyfelek, partnerek, beszállítók számára szintén biztosítanak a vállalatok biztonságos hozzáférést bizonyos vállalaton belüli erőforrásokhoz. Az online bankolást is sokszor oldják meg VPN-t használó módszerrel.

A SuSE Linux tűzfalának VPN kiadása képes megoldani a fenti feladatokat, méghozzá egy kifejezetten magas biztonsági szintet képviselve. A SuSE Linux Firewall on CD-re építve a VPN kiadás fontos részét képezik az alkalmazásszintű átjárók, melyek a hardveralapú tűzfalak biztonságát ötvözik a szoftveres tűzfalak rugalmasságával. A vállalat biztonságpolitikájának központi elemeként a SuSE Linux Firewall felügyeli, kontrollálja, analizálja és naplózza a hálózati adatfolyamot, és így a biztonság egy fontos bástyájává válik.

A SuSE Linux Firewall különlegessége az úgynevezett Live rendszer. Ennek a módszernek a lényege, hogy a rendszer nem települ a számítógép merevlemezére, hanem a CD-ről működik. Ez egy nagy előnyt jelent a biztonság javára, mivel a rendszer a CD-ROM-on nem manipulálható. A tűzfal konfigurácója – mint például a csomagszűrő beállításai – egy írásvédett hajlékonylemezen keresztül jutnak a tűzfalra.

A csomag részét alkotó forráskód speciális igényekre való igazításokat is lehetővé tesz. A csomag második CD-jén a tűzfal adminisztrációs rendszer (FAS) található, amely akár több tűzfal adminisztrációját is képes intuitív grafikus felületen keresztül ellátni.

Számos, a vállalat informatikai infrastruktúrája ellen történő támadás a vállalaton belülről érkezik. Ennek kivédésére a tűzfal nemcsak a külvilágot jelentő hálózatot, hanem a vállalaton belüli több belső szegmenst is el tudja egymástól biztonságosan választani. A futás közben készített naplófile-ok alapján hatékonyan azonosíthatók az adathozzáférések az egész vállalaton belül.

A HTTP tartalomszűrő a fentieken kívül a HTML oldalak hatékony szűrését is felkínálja. A nemkívánt tartalmak így felismerhetők és távol tarthatók a belső hálózattól. A squid névre hallgató nyílt forráskódú programcsomag alapán működő proxy-cache jelentősen megnöveli az internetes munka sebességét, mivel a nem változó oldalakat tárolja, és így azok növelt sebességgel töltődnek be. A rendszernaplózás (syslog), a Postfix-alapú levéltovábbítás (mail relay) és a titkosított hozzáférés (ssh) további figyelemre méltó komponensei a tűzfalnak.

A SuSE Linux Firewall on CD a standard kiadás mellett mostantól VPN kiadásban is kapható. A csomag a szoftver mellett 3 CD-t, átfogó dokumentációt, 30 napos telepítési segítséget és 12 hónap szoftverkarbantartást is magában foglal. A csomag áráról a SuSE Linux AG magyarországi irodájánál lehet érdeklődni.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés