Connect with us

technokrata

Sun UltraSparc III CU 1050 processzor: kiemelkedő teszteredmények

Laptop

Sun UltraSparc III CU 1050 processzor: kiemelkedő teszteredmények

Kiemelkedő eredményt ért el a Sun egy processzormagot tartalmazó 64 bites processzora, az új rézhuzalozású 1,05 GHz órajelű UltraSparc III CU 1050. A Sun ma hozta nyilvánosságra az UltraSPARC III mikroprocesszor új verziójának SPECint (egész) és SPECfp (lebegőpontos) teljesítményteszt-eredményeit.

A Sun Microsystems Inc. nyilvánosságra hozta az UltraSparc III mikroprocesszor új verziójának SPECint (egész) és SPECfp (lebegőpontos) teljesítményteszt-eredményeit, amelyek azt igazolják, hogy az új processzor teljesítményét tekintve a világ élvonalába tartozik az egy processzormagot tartalmazó, 64 bites processzorok versenyében: az összesített egész és lebegőpontos eredmények az Intel Itanium, és a Hewlett Packard PA RISC elé helyezik.

Az új egész és lebegőpontos teljesítménytesztek 32–72 százalékos teljesítményjavulást mutatnak 17 százalékos órajel-növekedés mellett!

Az UltraSparc III CU 1050 processzor – amely a tervek szerint 2002 januárjában lesz széles körben elérhető a Sun munkaállomásaiban és szervereiben – órajele 1,05 GHz, SPECint-eredménye 610 és SPECfp-teljesítménye 827. A 32, valamint 72 százalékos teljesítménynövekedés különösen annak fényében vonzó, hogy az új processzor órajele mindössze 17 százalékkal gyorsult. A Sun a kiemelkedő teljesítménynövekedést a továbbfejlesztett gyártási technológiának, az új verziójú Forte-fordító hatékonyabb objektumkód generátorának és számos apróbb architekturális változtatásnak köszönheti.

A Forte fordító az UltraSparc-alapú rendszerek legszélesebb körben használt szoftvere a programok gépi kódra fordításához. A jelenleg bétaváltozatban lévő fordítót a Sun széles körben elérhetővé kívánja tenni az UltraSparc III CU 1050 processzor alapú rendszerekkel együtt.

A chip 0,15 mikronos, alacsony K-dielektrikumos állandójú, 100 nanométeres gyártási folyamata ugyanaz, amelyet az UltraSparc III CC 900 processzor esetében is használnak. Az UltraSparc III CU 1050-et használó Sun rendszertermékek a tervek szerint a jelen bejelentéstől számított 90 napon belül elkészülnek.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

scale 3

Kütyük

Már wifin is csatlakozik a Huawei legújabb okosmérlege

2021. február 25. csütörtök
Galaxy Tab S7
galaxy a32

SmartPhone

Megérkezett a Samsung Galaxy A32 5G

2021. február 14. vasárnap
htc vive cosmos

Kütyük

HTC VIVE Fagyos Akciók

2021. február 4. csütörtök
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin