Connect with us

Hirdetés

technokrata

DVD: elsüllyed a csatározás mocsarában?

Laptop

DVD: elsüllyed a csatározás mocsarában?

Jelenleg is több formátum versenyez egymással. De ki fog nyerni?

Az elektronikai alkatrészeket gyártó cég megindította az új DVD+RW meghajtóinak és lemezeinek szállítását. A boltokban a hónap végére már mindenki számára elérhetővé válnak a termékek. Ezek mellett a Sony továbbra is támogatja a (többi megoldással nem kompatibilis) DVD újraírási módszereket. Jó pár formátum versenyez azért, hogy az ő technológiája lehessen az ipari szabvány (DVD-RW, DVD-RAM, DVD+RW).

A DVD-RW főként videó anyag tárolására és lejátszására alkalmas, de nem megfelelő adattárolásra, mint a DVD-RAM és a DVD+RW. Ez utóbbi két formátumnál lehetőség van az adatot a lemezen bárhova felírni (mint a merevlemezeknél), a DVD-RW-nél azonban csak azzal a módszerrel lehet úja adatot rögzíteni a már megkezdett korongra, ha a rajta levő adatokat letörlik és (az újakkal kiegészítve) újra felviszik.

A Sony szabvány-jelöltjének két nagy hátránya van: a kompatibilitás és a támogatottság hiánya. Az óriáscég ezért továbbra is támogatja a többi formátumot, illetve árusítja az ezeknek megfelelő lemezeket (azonban a DVD+RW megjelenése óta meghajtókat nem). A Dellel és a Hewlett-Packarddal létrehozott szövetsége azonban csak a DVD+RW népszerűsítésére törekszik.

A Sony DRU110A/C1 névre keresztelt DVD+RW/CD-RW meghajtója a boltokban 599 dollárért lesz elérhető. A DVD-ket írni 2,4-szeresen, olvasni nyolcszorosan tudja. A hozzá tartozó DVD+RW korongok darabját 16 dollárért lehet megvásárolni.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés