Connect with us

Hirdetés

technokrata

Felkészülés az Európai Unióra: online tanfolyam

Laptop

Felkészülés az Európai Unióra: online tanfolyam

Átfogó ismeretek Európa nyugati feléről, mindenkinek.

Rohamosan bővül a Dunántul.hu EU-portál november elején indult EU-tanfolyamának ”online hallgatói” száma. Az első hetet követően már több mint száz hallgató végzi az öt szemináriumból álló kurzust, köztük Romániában, Ausztriában és Németországban élő magyarok.

A tanfolyam során a hallgatók széles körű ismereteket szereznek az Európai Unió történetéről, létrejöttének okairól, céljairól, feladatairól, megismerik az EU részletes kronológiáját, jelképeit, a legfontosabb szerződések tartalmát, az EU fogalomrendszerét. Hasonlóképp tájékoztatást kapnak az EU külkapcsolati rendszeréről, valamint a működést biztosító pillérekről. Külön szeminárium taglalja az EU intézményrendszerét.

A hallgatók az öt sikeres szemináriumokat követő tesztsorozat után záróvizsgát tesznek, melyben a lexikális tudás felmérése mellett kifejtős kérdésekre is válaszolniuk kell. A végzett hallgatók oklevélben részesülnek, melyet szakmailag az Európai Bizottság Magyarországi Delegációja támogat.

Az EU-tanfolyam ismeretterjesztő jellegű, célja a közvélemény-felkészítés. Az alapszintű képzés mellett hamarosan a középhaladó és haladó szintű tanfolyamok is megjelennek majd a portálon. A Dunántúl.hu EU-portál tervei szerint az elkövetkező évben mintegy ötezer hallgató végzi majd az e témában hazánkban egyedülálló kurzust.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés