Connect with us

Hirdetés

technokrata

iPod-ot mindenkinek!

Laptop

iPod-ot mindenkinek!

Az iPod egy új digitális zenelejátszó, melyet az Apple Computer gyárt. Eddig volt egy kis hiányossága, de ez most megszűnni látszik…

A probléma természete abban áll, hogy bár a készülék remek darab, a Windows operációs rendszert futtatók – és ilyen az emberek többsége, – mostanáig nem használhatták az iPod-ot.

Ezen látszik változtatni a Mediafour nevezetű szoftverfejlesztő cég, mely nem kisebb kihívást vállalt, mint azt, hogy Windows alá elkészíti az iPod kommunikációs szoftverét. Az XPod névre keresztelt szoftver feladata, hogy egy Windowst futtató PC-ről, FireWire kábelen keresztül az adatok átjussanak a lejátszóba. A program végleges verziójának megjelenési dátuma nem ismert, jelenleg a béta verzión dolgoznak a fejlesztők.

A legtöbb PC az újabb Macintosh gépekkel ellentétben nem rendelkezik beépített FireWire típusú csatlakozási lehetőséggel, de a külön beszerezhető bővítőkártya 100 dollár körüli árért cserébe megoldja ezt a problémát.

A 399 dollárba kerülő iPod esetében a tervezőknek végre sikerült a nagy tárolókapacitás mellett a kis méretet is elérniük, mely nagyon vonzóvá teszi a készüléket.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés