Connect with us

Hirdetés

technokrata

Eljön a megváltó?

Laptop

Eljön a megváltó?

A kiskereskedők nagyon várják már az új konzolok megjelenését. Talán nem véletlenül…

Az egymás konkurenciájaként a közeljövőben megjelenő két konzol – a kereskedők reményei szerint – nagymértékben fellendíti a piacot, mert az mostanság igencsak mélyponton van.

A Nintendo féle GameCube és a Microsoft által készített Xbox kapja azt a megtisztelő feladatot, hogy a 2001. szeptember 11-én történt események miatt mostanság ideges amerikai népet valamelyest megnyugtassa.

A várakozások szerint, a harmadik- és negyedik negyedévi nyereség fő alapját a november 15-én megjelenő Xbox és a november 18-án piacra kerülő GameCube biztosítja majd.

A bevételek ugrásszerű növekedésének egyik oka lehet, hogy a megjelenések napján, a legtöbb vásárló szeretne az elsők között lenni, hogy a régen várt gépet és a vele járó szoftvereket magáénak tudhassa.

Az emberek tartanak az utazástól, ez megmutatkozik a statisztikákban is. ”Az elmúlt idők eseményei miatt az emberek óvatosabbak, nem költenek annyit utazásra, nyaralásra. A megkeresett pénzüket viszont szeretnék hasznosítani, így több pénz jut az otthoni elektronikai berendezésekre, így a játék- és szórakoztatóközpontokra, mind harvder, mind pedig szoftver szempontból.” – nyilatkozta Todd Kuhrt, a Midwest Research elemzője.

Az Xbox a maga 299 dolláros árával indul a harcba, szemben a Sony igen népszerű, és szintén 299 dolláros PlayStation 2-jével, valamint a Nintendo, csak 199 dolláros GameCube-jával, hogy megszerezze a 20 milliárd dolláros videojáték piac feletti uralmat.

Az Xbox és a PlayStation 2 magasabb ára indokolt: mindkettő kezeli a DVD-ket, míg az amerikai kiadású GameCube erre nem lesz képes.

A kezdetekkor a Nintendo 700 ezer gépet, a Microsoft viszont ”csak” 300 ezer készüléket indít útjára.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés