Connect with us

Hirdetés

technokrata

Tréningkamionban oktat a Microsoft

Laptop

Tréningkamionban oktat a Microsoft

A Microsoft Magyarország 2004. április 22-én útjára indítja tréningkamionját, mely közel 300 középiskolai informatika tanár és rendszergazda részére biztosít képzési helyszínt. A 20 fő befogadására képes kamion összesen 12 állomáson fog megállni az ország területén.

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) és a Microsoft Magyarország április elején elindították a Tisztaszoftver Programot, melynek célja a korszerű és jogtiszta szoftverek elterjedésének segítése a közszférában. A program keretében a Microsoft valamennyi, a közoktatási intézményekben használt számítógépre biztosítja a mindenkori legfrissebb Microsoft operációs rendszert, és az ahhoz tartozó irodai programcsomag professzionális változatát. A középiskolák ezen felül hozzájuthatnak a Microsoft szerver termékeihez is, ugyanis megkapnak egy – a Windows Servert, azt Exchange Servert, a Sharepoint Portal Servert, az ISA Servert, az SQL Servert és a Class Servert tartalmazó – szervercsomagot.

Annak érdekében, hogy a középiskolák megfelelő módon tudják alkalmazni a fent említett szerver termékeket, és birtokába jussanak a használathoz szükséges információknak, a Microsoft Magyarország az egész országra kiterjedő oktató körutat szervez. Az egynapos oktatások során a középiskolai rendszergazdák és informatika tanárok egy ingyenes tanfolyam keretében ismerhetik meg a kapott szerver programcsalád legújabb verzióit. Az egyes alkalmakra megrendezésére nem máshol, mint a Microsoft Magyarország tréningkamionján kerül sor, melyet külön erre a célra alakítottak ki. A 20 fő befogadására képes tréning kamion április 22. és május 7. között összesen 12 megyeszékhelyre látogat el, az egész ország terültén. A kamion berendezéséhez szükséges Intel Pentium IV-es gépeket a HP bocsátotta a Microsoft rendelkezésére, és ezzel ő is csatlakozott az országos roadshowhoz.

˝A Microsoft stratégiájában mindig fontos helyet foglalt el az oktatás támogatása, mint azt már számos alkalommal bizonyítottunk is. A most útjára induló ingyenes rendszergazda képzés egy újabb lépés a hazai oktatás megsegítésére” – mondta Merényi Ádám a Microsoft Magyarország oktatási programmenedzsere. ˝Külön öröm számunkra, hogy idén tavasszal egy új – külön erre a célra készült – tréningkamionnal kezdhetjük meg az oktatásokat, hiszen ez nagymértékben leegyszerűsíti kollégáink munkáját, és reméljük, felejthetetlen élményt nyújt a tanfolyamon résztvevők számára.”

A tréningkamion indulásáról és az oktatások időpontjáról a középiskolák a részükre kiküldött DM levélből értesülhettek, és ez alapján nyújthatták be jelentkezésüket a programban való részvételre is. Az oktatásokra eddig összesen 293 fő jelentkezett, 277 oktatási intézményből.

˝A Közoktatási Rendszergazda Egylet (1LET) üdvözli a Microsoft által indított bemutatókörutat, ami alkalmat teremt arra, hogy a résztvevő rendszergazdák áttekintést kapjanak a rendelkezésükre álló legújabb Microsoft kiszolgáló termékekről. Egyesületünk mindig igyekszik hangsúlyozni, hogy az informatikai eszközök működtetéséhez nem csak hardver és szoftver szükséges, elengedhetetlen az azokat működtető rendszergazda léte, a közoktatás területén is. Fontos, hogy kollégáink hozzájuthassanak a korszerű termékek biztonságos, szakszerű üzemeltetéséhez szükséges ismeretekhez. A roadshow keretében megismert szoftverekkel az iskolák is felhasználhatják majd az új technológiákat, elősegítve ezzel intézményük oktatási színvonalának fejlődését.˝ – nyilatkozta Terjék Balázs, az 1LET elnöke.

Az oktató körút egyes állomásai

2004. április 22.: Budapest
2004. április 23.: Budapest
2004. április 26.: Székesfehérvár
2004. április 27.: Veszprém
2004. április 28.: Győr
2004. április 29.: Zalaegerszeg
2004. április 30.: Pécs
2004. május 3.: Miskolc
2004. május 4.: Debrecen
2004. május 5.: Békéscsaba
2004. május 6.: Szeged
2004. május 7.: Szolnok



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés