Connect with us

Hirdetés

technokrata

Microsoft Office Producer 2003

Laptop

Microsoft Office Producer 2003

Az új funkciónak köszönhetően egyszerűbben lehet a PowerPoint segítségével multimédiás bemutatókat készíteni, szinkronizálni és közzétenni, jobb minőségű lesz a lejátszás.

A Microsoft bejelentette, hogy elérhető a Microsoft Producer for Microsoft Office PowerPoint 2003 (röviden Producer 2003) béta változata. A Producer 2003 a PowerPoint 2003 ingyenes bővítménye, amely rengeteg új funkcióval egészíti ki a programot. Ezek segítségével a vállalati felhasználók és a tartalomkészítő szakemberek gyorsabban és egyszerűbben készíthetnek vonzó megjelenésű multimédiás bemutatókat, amelyekben hangok, filmfelvételek, PowerPoint diák és képek összhangban jelennek meg.

A Producer 2003 szorosabban integrálva van a PowerPoint 2003-mal, a beépített Windows Media 9 Series-támogatásnak köszönhetően pedig páratlan hang- és képminőséget nyújt. Újdonság, hogy Macintosh- és Netscape-felhasználók is megtekinthetik a bemutatókat, ami átjárhatóságot teremt a platformok között. Ezáltal szélesebb közönség számára válnak elérhetővé a Producer segítségével készült munkák, valamint megfelelnek az IMS (Information Management System) és a SCORM (Shareable Content Object Reference Model) nevű elektronikus oktatási szabvány előírásainak.

Takarékossági szempontok és a kommunikációjavítás

Egyre több cég tér át a digitális média használatára. A Market Decisions Corporation nevű független piackutató cég legfrissebb adatai szerint az Egyesült Államok nagyméretű (több mint 5000 PC-vel rendelkező) szervezeteinek 40%-a használ digitális médiát különböző tevékenységei terén, többek között a vállalati oktatás és kommunikáció céljára. Ezzel jelentős összegeket takarítanak meg az utazás és a létesítmények költségeiből, valamint az egész szervezet élvezheti a jobb információmegosztásból származó előnyöket.

A Producer 2003 egyszerű, fogd és vidd módszerrel kezelhető felülete segítségével könnyen lehet multimédiás bemutatókat készíteni (amelyekben egymással összhangban láthatók hangos és mozgóképes anyagok, PowerPoint diák, képek és HTML-oldalak). A bemutatók nagy földrajzi távolságban lévő nézőkhöz is eljuttathatók. Ha ezt a programot használják, nem kell HTML-programozási és scriptírási ismeretekkel rendelkező szakembereket igénybe venni, és drága programokat sem kell megvásárolni.

A Producer 2003

A Microsoft jelentős mértékben továbbfejlesztette a Producer 2003-as változatát. A tökéletesített elemek köre a felvételkészítéstől kezdve a szinkronizálási és a közzétételi folyamatra is kiterjed, valamint fokozza a lejátszás minőségét. Többek között az alábbiak szerepelnek a Producer 2003 több mint 20 új és továbbfejlesztett szolgáltatása között:

a tartalom egyszerű rögzítése, importálása és rendszerezése
1. páratlan minőségű hang- és képrögzítés – A Windows Media 9 Series-támogatás révén páratlan minőségű hang- és képrögzítésre nyílik mód, a korábbi verziókhoz képest 20 százalékkal javul a hangtömörítés, 50 százalékkal a mozgókép-tömörítés aránya. A Producer 2003 támogatja a Windows Media Audio és Video 9 Series, a Windows Media Video 9 Screen és a Windows Media Audio 9 Voice kodeket.
2. nagyobb fokú integráltság a PowerPoint 2003 programmal – A PowerPoint 2003 felhasználói az oldalsáv segítségével egyszerűen rögzíthetik és menthetik a bemutatók időzítését (bemutatónként ötféle időzítési készlet tárolható), és ezeket a diákat egyszerűen importálhatják a Producer 2003 programba.
3. az idővonal illesztési pontjainak egyszerű importálása – A tartalomkészítő és multimédiás szakemberek örülni fognak ennek az új funkciónak, amely a felhasználó által importált szöveg- vagy XML-file-ban megadott jelölők vagy parancsfile-indítók alapján automatikusan illesztési pontokat hoz létre az idővonalon. Ennek segítségével egyszerűbbé és gyorsabbá válnak a bemutatók utómunkái.

– folyamatos átvitelű bemutatók szinkronizálása és közzététele mindenütt
1. egyszerűbb szinkronizálás – Az új funkciók közé tartozik a Szinkronizálás varázsló is, amelynek segítségével minden eddiginél könnyebben kezelhetők különféle helyzetek, így például a súgógép használata.
2. az elektronikus oktatás szabványosítási testületei előírásainak betartása – A Producer 2003 segítségével előállított bemutatók megfelelnek az elektronikus oktatási specifikációknak és a szabványosítási testületek előírásainak, vagyis az IMS Global Learning Consortium Inc. és az amerikai Védelmi Minisztérium SCORM követelményeinek, tehát ki van kövezve az út a programnak az oktatásügyben és az államigazgatásban való szélesebb körű felhasználása előtt.
3. lejátszási lehetőség Macintosh- és Netscape-felhasználóknak – A Producer 2003 segítségével készült bemutatók (az Internet Explorer for Mac) segítségével lejátszhatók Macintosh számítógépen, valamint Windows alapú Netscape böngészőkben, vagyis nőtt a program hatóköre, megszűnt az egyes potenciális felhasználók számára leküzdhetetlen akadály a bevezetés előtt.
4. átmenő közzététel – A tartalomkészítő és multimédiás szakemberek időt takaríthatnak meg a Producer bemutatók közzététele alkalmával, mert nem kell átkódolniuk az importált Windows Media videofile-okat.

– jobb minőségű lejátszás a Windows Media 9 Series segítségével – a bemutatók páratlan minőségű lejátszása – A Windows Media 9 Series nemcsak a felvétel terén nyújt előnyöket, hanem a végfelhasználói lejátszásban is komoly előrelépést eredményez: a bitsűrűséghez képest a legjobb minőségű hang- és képtovábbításra ad módot a vállalati hálózatokon és az Interneten egyaránt.

Az új és továbbfejlesztett funkciókon kívül számos további előny származik a Producer 2003 és a Windows Media 9 Series együttes használatából:

– változtatható sebességű lejátszás – Azok a felhasználók, akik Windows XP rendszerű PC-n, Windows Media Player 9 Series segítségével játsszák le a Producer bemutatókat, anélkül gyorsíthatják fel és lassíthatják le a bemutatókat, hogy ettől módosulna az előadó hangmagassága, ami hatékonyság- és megértésnövelő hatást fejt ki.

– a Gyors folyamatos átvitel támogatása – Azok, akik a Windows Server 2003 rendszer részét alkotó Windows Media Services 9 Series szolgáltatáson keresztül tekintik meg a bemutatókat, lényegében pufferelési késedelem nélküli hang- és képvételt élvezhetnek, akár vállalati intranetről, akár az Internetről érkezik az adás.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés