Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megjelent és letölthető a Windows Messenger 5 új verziója

Laptop

Megjelent és letölthető a Windows Messenger 5 új verziója

A frissítésre 3 hiba miatt volt szükség.

A 2002. júliusban, még bétaként megjelenő MSN Messenger 5-öt, válaszként az amerikai igazságügy és 9 állam közötti megállapodásra a Microsoft a Windows Messenger utódjaként – mint külön alkalmazást – kezdte fejleszteni. Ez a nézet tartotta magát egészen áprilisig, amikor is új felhívás jelent meg a Beta Place website-on: ˝[…] the Microsoft Windows Messenger 5.0 Product Team would like to invite you to participate in their upcoming beta program for Windows Messenger 5.0.˝

Az információ alapján a Windows Messenger mégsem hal(t) ki, annak ellenére, hogy a 4.7-es verziónál azért kell(ett volna) megállnia a fejlesztésnek, mert az antitröszt-eljárás eredményeinek megfelelően a Microsoftnak az SP1-gyel a tavaly előtt novemberben, a közte, az amerikai igazságügy és 9 állam közötti megállapodás értelmében úgy kell átalakítania a Windows XP operációs rendszert, hogy annak egyes beépített szoftverei kicserélhetők legyenek más versenytárs gyártók termékeire. A megállapodás 5, a Windows XP-be épített szoftvert érintett, név szerint az Internet Explorert, az Outlook Expresst, a Windows Media Playert, a Windows Messengert és a Java Virtual Machine microsoftos változatát.

Időközben megjelent az MSN Messenger 5, sőt a 6, majd 6.1 végleges verziója, az álláspont pedig mindvégig folyamatosan az volt, hogy azt a Microsoft a Windows Messenger utódjának szánja, és utóbbit ezért nem is fejleszti tovább. Az először felbukkant 5.0.beta.0149-es után véglegesként megjelent 5.0.0468-as verzió után itt az 5.0.482-es, ami mindenre rácáfolva, az első végleges verzióhoz képest összesen 3 hibát kiküszöbölve jól használható.

A hibák a HTTP proxy szervereken keresztüli kapcsolódáskor, a hordozható számítógépen való használatkor, valamint a Windows időnkénti lefagyasztása által jelentkeztek.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés