Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megjelent és letölthető a Messenger 6

Laptop

Megjelent és letölthető a Messenger 6

Nemrég megjelent az MSN Messenger legújabb, 6-os verziója.

Nemrég megjelent az MSN Messenger legújabb, 6-os verziója, amely a Windows XP-be gyárilag beépített Windows Messenger külön alkalmazásként elérhető – vagyis antitröszt-kompatibilis – alternatívájaként (is) használhatunk.

Mint arról már több mint egy éve beszámoltunk, az antitröszt-eljárás eredményeinek megfelelően a Microsoftnak az SP1-gyel a közte, az amerikai igazságügy és 9 állam közötti megállapodás értelmében úgy kellett átalakítania a Windows XP operációs rendszert, hogy annak egyes beépített szoftverei kicserélhetők legyenek más versenytárs gyártók termékeire.

A megállapodás 5, a Windows XP-be épített szoftvert érintett, név szerint az Internet Explorert, az Outlook Expresst, a Windows Media Playert, a Windows Messengert és a Java Virtual Machine microsoftos változatát.

Ezek közül a Microsoft a Windows Messenger utódjaként – mint külön alkalmazást – az MSN Messengert fejlesztette. Az így MSN Messengerre átkeresztelt instant messaging program a Windows Messengerhez nagyon hasonló, de néhány újításon átesett kezelőfelülettel jelentkezik, kezdő verziószáma pedig 5 volt, ami visszautalt az első tervek szerint (később fejlesztése mégis folytatódott) 4.7-nél pályafutását befejező Windows Messengerre. További újdonság, hogy Windows Longhorn/Blackcomb-szerű skineket kapott az üzenőprogram – tehát a Microsoft nehezen mond le az operációs rendszerbe való integráltság előnyeiről.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés