Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megjelent a Windows .Net Server beta (pre-RC1) build 3628

Laptop

Megjelent a Windows .Net Server beta (pre-RC1) build 3628

A Microsoft az eredetileg tervezett build 3635 helyett és egyelőre csak belső tesztelésre tette elérhetővé a legújabb Windowst – melynek screenshotjai már megtekinthetők.

John Gray, a Windows Product Managerének tájékoztatása alapján instabilnak bizonyult az eredetileg tesztelés céljából közzétenni tervezett Windows .Net Server beta build 3635, ezért az – egyelőre csak belső – tesztelők egy korábbi változatot, a build 3628-at kapták meg. Arról nem érkezett információ, hogy az új Windows mely része nem működött megfelelően.

Bill Gates tavaly november 11-én jelentette be az új Windows .Net Servert, amely a Windows XP szerver kiadásaként 4 változatban (Web Server, Standard Server, Enterprise Server, Datacenter Server) fog megjelenni, várhatóan még idén. A Windows .Net Server teljesen kompatibilis a Windows 2000 Serverrel, a Microsoft ígérete szerint upgrade és alkalmazások tekintetében sem lesz nehéz dolga a rendszergazdáknak.

A Windows .Net Server azonban e napokban nem annyira a rendszergazdákat, sokkal inkább a ˝mezei˝ felhasználókat tartja lázban, ugyanis az új operációs rendszer valójában a Windows XP+SP1 minden összetevőjét tartalmazza – a Windows NT (NT4, 2000, XP) Serverek pedig némi módosítással Workstationként is használhatók. Az átállítás manuálisan is elvégezhető, azonban létezik célprogram is a műveletre – az NTSwitch, amely különösebb nehézség nélkül bárki számára egyszerűen használható.

***

Szerkesztőségünk mereven elhatárolja magát bármiféle, a hatályos törvényekbe vagy jogszabályokba ütköző tevékenységtől – ennek értelmében az ilyen és ehhez hasonló tudósítások mindössze az eseményekről való hiteles tájékoztatást, és nem a tudósított tevékenységre való (figyelem)felhívást szolgálják!

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés