Connect with us
Hirdetés

technokrata

Ki mer(ne) felülni a Microsoft által kifejlesztett repülőgépre?

Laptop

Ki mer(ne) felülni a Microsoft által kifejlesztett repülőgépre?

A kérdést a Harvard Business School egyik professzora tette fel…

Richard Nolan, a Harvard Business School egyik professzora egy közelmúltbeli előadása során összehasonlította a Boeing B-777 utasszállító repülőgép felépítésének bonyolultságát a Microsoft Windows 95 operációs rendszer hasonló paraméterével. Úgy találta, hogy a két ˝termék˝ komplexitása vetekedik egymással.

Véleménye szerint – legalábbis logikai összefüggésekben – a Microsoft fejlesztői meg tudnák tervezni a B-777-et, és a Boeing, ˝némileg˝ nagyobb felelősséggel dolgozó mérnökei is meg tudnák tervezni a Windows 95-öt.

Az előadás egyetlen szépséghibája a mosolyogva hozzátett kérdés volt: ˝Ki merne felülni a Microsoft repülőgép legelső kiadására?˝ (…)

Az esetről kétségkívül egy korábbi, ˝még˝ 1998-as történés, Bill Gates Microsoft és Jack Welch General Motors elnökök ˝nyilatkozatháborúja˝ jut eszünkbe, melynek során a számítástechnika fejlődését az 1000 mérföldet 1 gallon üzemanyaggal megtenni képes 25 dolláros autó vízióját bemutató Gates nyilatkozatára válaszul, Welch 13 pontban röviden felvázolta egy ilyen gépkocsi várható üzemelési paramétereit…Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu