Connect with us

Hirdetés

technokrata

DirectX (9) uninstaller

Laptop

DirectX (9) uninstaller

Akiknek problémájuk akad a DirectX 9-cel, immár lehetőségük van nyomtalanul eltávolítani az új API-t és visszaállítani az eredeti verziót.

A DirectX 9 – az elődökhöz hasonlóan – nem uninstallálható, ugyanis a telepítés után már a Windows szerves alkotórészét képezi. Elvileg.

Az ügyes kezű programozók által kifejlesztett uninsaller ugyanis képes a DirectX 9-et (vagy bármely már DirectX-et) eltávolítani és a telepítő CD-ről visszaállítani az alapértelmezett állapotot. Az uninstaller apró szépséghibájaként említhető, hogy csak Windows XP vagy afölötti (jelenleg .NET) operációs rendszereken használható.

Alkalmazása eredményeképpen az operációs rendszeren ismét a telepítés utáni állapot jön létre DirextX szempontból, vagyis az esetleges kiegészítéseket (például DirectX 8.2) ezután ismét telepíteni kell.

Az uninstaller haszna a megszállottak számára aligha vitatható – e cikk írója is telepített már újra Windows XP-t hibás DirectX telepítése után. Ezúttal – a fejlesztők segítségével – talán más lesz az eredmény…

Tovább
Hirdetés



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés