Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Active Directory és a Microsoft Exchange Server 2000/2003

Laptop

Az Active Directory és a Microsoft Exchange Server 2000/2003

Az Active Directory és a Microsoft Exhange Server 2000/2003 hibátlan együttműködésének bekonfigurálásában nyújt segítséget ez a dokumentum.

A Windows 2000 Serverrel bevezetett Active Directory címtárszolgáltatás és a Microsoft Exchange Server 2000/2003 összefüggő rendszert alkot, hiszen az Exchange Server 7-tel ellentétben az Exchange Server immár nem nyújt önálló címtárszolgáltatást. A Microsoft kommunikációs szervere ugyanis a 2000-es verziójától kezdve ˝csak˝ mintegy funkcionális kiegészítése az Active Directory címtárnak, és – nagyon helyesen – szükségtelenné teszi a címtárban tárolt információk többszörös nyilvántartását, ami esetleges inkonzisztenciához vezethet(ne).

Azonban a nagy vállalatok esetében akár igen bonyolult címtárkonfigurációk is előfordulhatnak, és ezek kezelése az Exchange Server számára – annak korlátai miatt – nehézségeket okozhat. A Microsoft által kiadott dokumentum bemutatja, hogyan működik együtt az Exchange Server az Active Directory domain controllerekkel és a globális katalógus szerverekkel:
– Directory Service Access (DSAccess)
– Directory Service Proxy (DSProxy)
– Categorizer
Ezek az összetevők más-más feladatok elvégzéséért felelősek, de egymásra épülnek, ezért bármelyikük problémája a többire is hatással van.

A dokumentum célja, hogy az Active Directory címtárak tervezői a legjobb döntéseket hozhassák, az Exchange Server működési velejáróinak figyelembe vételével, valamint az esetlegesen felmerülő elérési hibákat kezelni tudják.

A dokumentum angol nyelvű, és feltételezi, hogy olvasója rendelkezik felhasználói ismeretekkel az Active Directory és az Exchange Server adminisztrálásában.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés