Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Microsoft megnyitja Tudásbázisát az MVP-k előtt

Laptop

A Microsoft megnyitja Tudásbázisát az MVP-k előtt

Az idei MVP-csúcstalálkozó vendégei a kommunikációs csatornákat erősítő új eszközökről és programokról hallhattak, amelyek megkönnyítik a szoftverfejlesztéssel kapcsolatos visszajelzéseket és jobb feltételeket teremtenek a terméktámogatás számára.

A Microsoft 2004 áprilisában csúcstalálkozót tartott 1500, Microsoft technológiában jártas szakértő, azaz úgynevezett MPV (Most Valuable Professional) részére Washingtonban, melynek keretében több, igen fontos bejelentésre került sor.

A Microsoft Corporation vezetői bemutatták az egyelőre próbaüzemben működő Community Solutions Content Program for Microsoft Knowledge Base nevű programot, amely lehetővé teszi az MVP-k számára, hogy a Microsoft termékekkel és technológiákkal foglalkozó Microsoft Tudásbázis (Microsoft Knowledge Base) részeként működő Community Solutions webhely számára tartalmat készítsenek.

Új információk hangzottak el a 2003 októberében beindított Microsoft MVP Forráskód-licencprogramról is. A jogosult országokból eddig több mint 200 MVP szerzett licencet a Megosztott Forráskód Kezdeményezés keretében, akik ezáltal hozzáférhetnek a Microsoft vagyonának egyik legértékesebb darabjához, a Windows forráskódjához.

A csúcstalálkozó keretében olyan új segítő és közösségi eszközöket is bemutattak, amelyek új visszajelzési csatornát biztosítanak az MVP-k számára. Az ügyfelek ezeken keresztül nyújthatnak be a termékekkel és azok funkcióival kapcsolatos javaslatokat, és megvitathatják a felmerült ötleteket még a termékfejlesztés szakaszában. A visszajelzések közvetlenül a Microsoft adott technológiáért felelős csoportjához futnak be, mely ezután reagál a legtöbb szavazatot összegyűjtő javaslatokra.

A Microsoft Most Valuable Professional Award Program

A Microsoft az 1990-es évek elején indította el a Most Valuable Professional (MVP) Award Programot, azzal a céllal, hogy elismerje a nagyközönség azon tagjainak munkáját, akik idejüket és informatikai szakértelmüket a többi felhasználó megsegítésére fordítják. Az indítás óta eltelt idő alatt folyamatosan nőtt a Microsoft MVP Award Program tagjainak száma; a 2004-es díjazási évben 170 százalékos volt az emelkedés. A kezdeményezés mára több mint 2500 tagot tudhat sorai között, akik 63 országot, és 20 nyelvterületet képviselnek, ismereteik pedig több mint 70 Microsoft-technológiára terjednek ki. Az MVP-k mélyreható és szerteágazó ismeretekkel rendelkeznek legalább egy Microsoft-termékről, és ismereteiket szívesen osztják meg másokkal.

A legtöbb MVP több mint 15 éves technikai tapasztalattal rendelkezik saját szakterületén; férfiak és nők egyaránt vannak köztük, a legfiatalabb 13 éves, a legidősebbek pedig hatvanas éveik közepén járnak. Társadalmi hátterük és szakmájuk tekintetében nagy változatosságot mutatnak: vannak publikáló írók, webhelykezelők, ismeretterjesztő előadók, oktatók és professzionális fejlesztők. Ha MVP nyújt technikai segítséget egy online vagy offline közönségben, a többiek és az ügyfelek azonnal tudják, hogy egy tapasztalt és hozzáértő személytől kapnak kiváló tanácsot.

A díjakat a Microsoft technikai közösségének legkiemelkedőbb tagjai kapják, cserébe azért, hogy hozzájárultak több száz online és offline technikai közösség ismereteinek növeléséhez Microsoft nyilvános hírcsoportokban, külső működtetésű webes hirdetőtáblákon, webes naplókban és felhasználócsoportokban – amelyek mind nagy népszerűségnek örvendenek a Microsoft termékeivel, technológiáival és szolgáltatásaival kapcsolatban egymással kommunikáló felhasználók körében.

„Az MVP-k kivételes értéket képviselnek a felhasználói közösségen belül, segítenek, hogy jobban megértsük ügyfeleink szükségleteit, és megtudjuk, mire használják termékeinket” – mondta a csúcstalálkozón Steve Ballmer vezérigazgató. „Lelkes munkájukkal nap mint nap támogatják ügyfeleinket, mind a gyakorlati kérdések megválaszolásában, mind a stratégiai tervezés folyamán.”

MVP-k Magyarországon

Magyarország 2003. második félévében csatlakozott a nemzetközi MVP Programhoz. Jelenleg nyolc főből áll a hazai MVP-k köre, akik közül hatan vettek részt a washingtoni csúcstalálkozón.

„Örülünk, hogy hazánkban is sikeresen beindult az MVP Program, és reméljük a magyar felhasználók is minél előbb tapasztalni fogják ennek előnyeit” – mondta Stroh Edina a Microsoft Magyarország MVP programfelelőse. – „A jelenlegi 8 MVP a tavaly novemberi első körös jelölésből származik, de reméljük a fél évente esedékes jelölések mindegyikén tudunk majd új MVP tagokat javasolni, ezzel is bővítve a hazai elismert szakértők körét.”

„Idén februárban derült ki, hogy a két fordulós kiválasztás után mi nyolcan kerültünk be a hazai MVP-k körébe. Ez mindannyiunknak nagy megtiszteltetés volt, hiszen ez azt jelenti, hogy a Microsoft elismeri szakértelmünket, és eddigi tevékenységeinket” – mondta Gál Tamás, rendszermérnök, az egyik hazai MVP. „A mostani csúcstalálkozó több okból is nagyon hasznos volt számomra. Egyrészt személyes kapcsolatba kerülhettem azzal a hét emberrel, akikkel hónapok óta szinte minden nap értekezünk elektronikus úton. Másrészt megismertették velünk a Microsoft legújabb fejlesztéseit, és közvetlen kapcsolatba kerülhettünk az ott dolgozó fejlesztőkkel, termékspecialistákkal. Érezhető volt, hogy kíváncsiak a véleményünkre, és adnak arra, amit mondunk!”

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés