Connect with us

Hirdetés

technokrata

Elérkezett a Playstation 4 vége

playstation

Geek

Elérkezett a Playstation 4 vége

Nem számít már olyan PS4-eladásokra a Sony, amelyekről érdemes volna beszámolni FORRÁS: AFP/JOHANNES EISELE

Elérkezett a Playstation 4 vége

Nagyjából másfél évvel a PlayStation 5 piacra dobását követően a Sony szimbolikusan lezárta az előző generációs konzolja által fémjelzett korszakot, innentől kezdve nem számol be többé a negyedéves üzleti jelentéseiben a PlayStation 4 eladásairól.

Ennek megfelelően hacsak nem ad valamilyen apropóból újabb tájékoztatást az éppen aktuális számról a cég, akkor a legutolsó megosztott adat alapján 117,2 millió fogyott az előző generációs konzoljából. Ezzel minden idők második legnagyobb darabszámban eladott otthoni konzolja a PlayStation 2 után (155+ millió), míg a kézikonzolokat is nézve a negyedik legnagyobb számban értékesített modell, bár a pozíciót még idén el fogja hódítani tőle az épp 111 milliónál járó Nintendo Switch.

Az eladási szám titkolása nem jelenti azt, hogy befejeződött volna a PlayStation 4 gyártása, várhatóan még évekig elérhető marad az érdeklődők számára. Érdekességként az előző generációs konzoljait 11-12 évig a piacon tartotta a vállalat, ami alapján 2024-2025 környékére eshet a PS4 gyártásának befejezése, már ha tartja magát a szokásához.

További kontextus, hogy a generációközi frissítésnek szánt PlayStation 4 Pro gyártását már 2020 végén leállította a Sony, a Microsoft pedig 2015 óta nem hajlandó tájékoztatást adni az értékesített Xboxok számáról.

Forrás: ORIGO

További Geek

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés