Connect with us

technokrata

Így biztosan nem lopják el a jelszavainkat

Dotkom

Így biztosan nem lopják el a jelszavainkat

Nem mindennapi megoldást találtak ki a Washingtoni Egyetem diákjai.

A jelenleg is forgalomban lévő okoseszközök egyik problémája, hogy vezeték nélküli hálózaton keresztül kommunikálnak a telefonunkkal, így egy élelmes hacker a közelből meg is szerezheti a használatukhoz szükséges azonosítót. Különösen nagy gond ez például egy okozzárnál, ahol egy szakember akár azt is elérheti, hogy az elvileg szuperbiztonságos zár kényelmesen kinyíljon neki.

jelszobiztonsag

Tisztában vannak ezzel a Washingtoni Egyetem diákjai is, akik úgy döntöttek, tesznek valamit ezen probléma megoldásáért. Ötletük lényege, hogy ahelyett, hogy az ujjlenyomat-olvasó beviteli eszközként funkcionálna, épp ellentétes feladatot lát el, azaz az emberi testen keresztül küld üzenetet a vevő számára.

jelszobiztonsag2

A teszt során több iPhone modellt, Lenovo laptopot és Adafruit touchpad-et is használtak. Az alacsony frekvenciájú jelek kibocsátására képes berendezések sikerrel ellátták a feladatukat, a vizsgált, 10 emberből álló tesztcsapat mindegyikénél működött ilyesformán a belépés. Egyelőre még azért nem számíthatunk az ilyesfajta biztonsági rendszerek megjelenésére, de a technológia továbbfejlődése után van rá esély, hogy a gyártók is fantáziát látnak majd az ötletben.

Forrás: HVGSzólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Smart-TV

A nappalikban már dúl a 8K forradalom

2021. április 20. kedd

SmartPhone

Mutasd meg a saját történetedet a Samsunggal!

2021. április 15. csütörtök
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin