Connect with us
Hirdetés

technokrata

Meglepő, de már nem Internet Exploreren böngésznek a legtöbben

Dotkom

Meglepő, de már nem Internet Exploreren böngésznek a legtöbben

Trónfosztás történt a böngészők piacán.

Hosszú ideje, már az 1990-es évek vége óta számított a legnépszerűbb böngészőnek az Internet Explorer. A Microsoft megoldása kezdetben a Netscape-pel, majd a Firefox-szal csatázott, ám ezek a konkurensek rendre alulmaradtak a küzdelemben.

chromedw

Mostanra azonban megtörtént a trónfosztás, hiszen a Google a Chrome-mal végre sikeresne legyűrte a Microsoft matuzsálemét. A már a Windows 10-ben is magára hagyott Internet Explorer a NetMarketShare áprilisi elemzése alapján ugyanis a második helyre csúszott vissza. Ez persze nem meglepő, hiszen már a Microsoft is inkább az Edge-et javasolja, ám így is másfél évtizednyi uralom végét jelenti.

chrome-firefox-ie-icons

 

Az elemzőcég szerint ugyanis a 2009-ben piacra került, azóta folyamatosan egyre népszerűbb Chrome 41,71 százalékos részesedést tudhat magáénak, ami már több, mint az IE 41,33 százaléka. Nagyon lemaradt a Firefox, az egykor az egyedüli alternatív lehetőségként számon tartott böngésző 10,06 %-ot mutathat fel. A NetMarketShare felmérése alapján az Apple nevével fémjelzett Safari jelenleg az összes, internetképes eszköz 4,47%-án fut, míg a Operát a felhasználó 2,01 százaléka használ.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu