Connect with us

technokrata

A Chrome behozta a jelszókezelési hiányosságait

chrome

Dotkom

A Chrome behozta a jelszókezelési hiányosságait

A Chrome behozta a jelszókezelési hiányosságait

Már manuálisan is hozzáadhatóak belépési adatok a jelszókezelőjéhez.

Jelszókezelő alkalmazás nélkül lehetetlen magas szinten tartani az internetes jelenlét biztonságát, hiszen a kulcsfontosságú webhelyekhez egyedi és megjegyezhető jelszót kell kitalálni, a többihez pedig véletlenszerűen generáltat beállítani. Emiatt ha a kismillió használt webhely valamelyikétől kilopják az ott beállított jelszót, akkor a támadók nem tudják azt felhasználni más fiókokba való betöréshez.

A biztonsági szakemberek szerint a böngészőkbe épített jelszókezelők használata nem a legjobb ötlet, hiszen a számítógépekre felkerült kártevők könnyen kilophatják a bennük tárolt adatokat, de realisztikusan a legtöbb felhasználó számára jobbak a semminél, ráadásul kényelmes a használatuk.

A talán leggyakoribb tényleges nyűg velük, hogy egyes webhelyeken nem ajánlják fel a név és a jelszó mentését, ezzel nagy bosszúságot okozva az olyanoknak, akik nem ugyanazt a jelszót használják újra és újra minden egyes webhelyen. Most végre a Google Chrome-ban is megoldódott ez a probléma, a jelenlegi stabil főverzió egy kísérleti lehetőségét aktiválva már

LEHETŐSÉG VAN BENNE A NEVEK ÉS A JELSZAVAK MANUÁLIS MENTÉSÉRE.

A funkció bekapcsolásához a chrome://flags/#add-passwords-in-settings linket kell betölteni a címsorban, majd a kiemelt Add passwords in settings opciót át kell állítani Enabledre. A böngésző újraindítása után a Beállítások → Automatikus kitöltés → Jelszavak részben megjelenik a manuális jelszómentés lehetősége.

A funkció használata nagyon egyszerű, csak be kell írni vagy másolni a megfelelő portál webcímét, továbbá a hozzá tartozó nevet és jelszót a megfelelő mezőkbe, majd a mentés gombra kattintva tárolódik az információ.

Forrás: ORIGO

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Smart home

Érkezik a leggyorsabb videócsengő

2022. június 28. kedd
klímaberendezések
google

SmartWatch

Menő szíjakkal jön a Google Pixel Watch

2022. június 23. csütörtök

Smart home

Ilyen szempontok alapján választunk klímát

2022. június 22. szerda
ikea

Kütyük

Bakelitlejátszót dobott piacra az IKEA

2022. június 16. csütörtök

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu