Connect with us

technokrata

A Shazam már telepíthető Google Chrome bővítményként is

shazam

App

A Shazam már telepíthető Google Chrome bővítményként is

A Shazam már telepíthető Google Chrome bővítményként is

Az Apple bővítményként tette elérhetővé a Google Chrome felhasználói számára a Shazamot.

Valószínűleg nem tévedünk nagyot, ha azt mondjuk, hogy a zenefelismerő alkalmazások közül a Shazam az egyik legnépszerűbb. A program az androidos telefonokra, valamint az iPhone-okra is elérhető már jó ideje – utóbbi nem meglepő, hiszen 2017-ben az Apple felvásárolta a céget –, most pedig egy újabb helyen használhatják a felhasználók.

9to5Google szúrta ki, hogy a szolgáltatás bővítményként jelent meg a Google Chrome internetes áruházában, a Chrome Web Store-ban.

Miután telepítettük, a bővítményt a leggyorsabban a jobb felső sarokban található Bővítmények ikonra kattintva érhetjük el. Ha rögzítjük, akkor külön ikonként jelenik meg a böngésző címsora mellett. Ilyenkor elég csak rákattintani, és már el is kezdhetjük használni.

A használata akkor lehet igazán hasznos, ha például egy filmben hallunk egy zenét, de nem tudjuk megmondani, hogy mi lehet az. A használatkor a Shazam azt kéri, ne zárjuk be az adott lapot, és ne is frissítsük azt.

Bár a bővítmény sok mindenre használható – megmutatja a dalok mellett a szövegeket és a klipeket is –, a telefonunkon használt Shazam-fiókkal nem tudjuk összekapcsolni, így a telefonnal megkeresett dalokat nem tudjuk a böngészőben végigböngészni.

Forrás: HVG

További App

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu