Connect with us

technokrata

Nem nézhetnek többé pornót a 18 év alattiak?

Dotkom

Nem nézhetnek többé pornót a 18 év alattiak?

Angliában új szabályozást terveznek, amivel megakadályoznák a 18 év alattiak felnőtt oldalakra történő belépését.

Az Egyesült Királyságban új internet szabályozáson gondolkodnak, ami megakadályozza a jogi nagykorúságot be nem töltött emberek pornográf tartalmakhoz való hozzáférését. A kormány olyan technológia beépítésére kötelezné az oldalak üzemeltetőit, ami valóban hitelesítené az életkort. Ezzel gyakorlatilag a törzsközönségét veszítené el egy-egy oldal. Amelyik portál nem készítené el 250 ezer fontos, vagyis 100 millió forintos bírságot is kaphat.

censored-970-80

A hitelesítési megoldás nem a megszokott születési dátum bejelentő lap lenne, hanem saját, személyes adatokkal kellene igazolni a korunkat. Ilyenek lehetnek bankkártya-adatok, mobilelőfizetéssel vagy hasonló “kövesd a pénz útját” (follow the money) megoldásokkal. A lényege tehát, hogy pénzügyi adatokkal igazolni a nagykorúságot.

A kormány konzultációt tart erről pénzügyi, telekommunikációs és techvállalatokkal, valamint tudósokkal, ügynökségekkel, az oldalak üzemeltetőivel és a civil szférával is. A terveket április 12-ig tudják megvitatni, utána léphetnek életben az új jogszabályok.

Angliában egy felmérés szerint minden ötödik tini látogat ilyen oldalt.

 

Forrás: OrigoSzólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin