Connect with us

Hirdetés

technokrata

A britek teljesen betiltják a vezetés közbeni mobilozást

vezetés

Garázs

A britek teljesen betiltják a vezetés közbeni mobilozást

A britek teljesen betiltják a vezetés közbeni mobilozást

Nem mintha ez ne lenne teljesen magától értetődő.

Az Egyesült Királyság kormánya tovább szigorít már létező törvényein, amik a vezetés közben történő okostelefon-használatot korlátozzák – írja az Engadget.

A briteknél már tiltott a szöveges üzenetek írása és hívások bonyolítása a volán mögött, ami alól a vészhelyzetek kivételt jelentenek.

Jövő évtől kezdve viszont mindenféle célú mobilhasználat szabálysértésnek számít (amennyiben a jármű vezetőjéről van szó), köztük a fotózás, videózás, különféle mobiljátékokkal való foglalatoskodás, vagy csak egy zenei lejátszási lista görgetése. Egyedül csak fizetés céljából lehet használni majd az eszközt, ha azt kártyaolvasóhoz kell érinteni, illetve a navigációhoz, amennyiben az nem igényli a sofőr kezét, és biztonságos helyre rakta.

A sofőrök akkor sem csinálhatják ezeket, ha nem mozog éppen a jármű. A kormány ennek pontosítására kiegészíti a helyi kreszt is, amiben részletesebben szerepel majd, hogy a közlekedési lámpáknál, vagy a dugóban való várakozás is közlekedésnek számít, hiába nem halad épp az autó.

A szabálysértőkre 200 fontig (kb. 87 ezer forint) terjedő pénzbírságot szabhatnak ki, a kezdő sofőröktől pedig akár el is vehetik a jogosítványukat.

Forrás: 24.hu

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés