Connect with us

technokrata

A britek teljesen betiltják a vezetés közbeni mobilozást

vezetés

Garázs

A britek teljesen betiltják a vezetés közbeni mobilozást

A britek teljesen betiltják a vezetés közbeni mobilozást

Nem mintha ez ne lenne teljesen magától értetődő.

Az Egyesült Királyság kormánya tovább szigorít már létező törvényein, amik a vezetés közben történő okostelefon-használatot korlátozzák – írja az Engadget.

A briteknél már tiltott a szöveges üzenetek írása és hívások bonyolítása a volán mögött, ami alól a vészhelyzetek kivételt jelentenek.

Jövő évtől kezdve viszont mindenféle célú mobilhasználat szabálysértésnek számít (amennyiben a jármű vezetőjéről van szó), köztük a fotózás, videózás, különféle mobiljátékokkal való foglalatoskodás, vagy csak egy zenei lejátszási lista görgetése. Egyedül csak fizetés céljából lehet használni majd az eszközt, ha azt kártyaolvasóhoz kell érinteni, illetve a navigációhoz, amennyiben az nem igényli a sofőr kezét, és biztonságos helyre rakta.

A sofőrök akkor sem csinálhatják ezeket, ha nem mozog éppen a jármű. A kormány ennek pontosítására kiegészíti a helyi kreszt is, amiben részletesebben szerepel majd, hogy a közlekedési lámpáknál, vagy a dugóban való várakozás is közlekedésnek számít, hiába nem halad épp az autó.

A szabálysértőkre 200 fontig (kb. 87 ezer forint) terjedő pénzbírságot szabhatnak ki, a kezdő sofőröktől pedig akár el is vehetik a jogosítványukat.

Forrás: 24.hu

További Garázs

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

lush

Dotkom

Lelép a social-media felületekről a Lush

2021. november 24. szerda
oracle

Dotkom

Az Oracle megelőzte a Google-t

2021. november 23. kedd
edge
facebook

Dotkom

Jobban rendezhetjük hírfolyamunkat a Facebookon

2021. november 21. vasárnap
winamp

Műszaki-Magazin.hu