Connect with us

technokrata

Teljesen leállt a digitális vakcinaigazolvány rendszere Angliában

vakcinaigazolvány

e-Egészségügy

Teljesen leállt a digitális vakcinaigazolvány rendszere Angliában

Teljesen leállt a digitális vakcinaigazolvány rendszere Angliában

Szerdán közel négy órán át állt a brit National Health Service (NHS) által üzemeltetett COVID-19 digitális vakcinaigazolvány-rendszer, ami nagy kavarodást okozott a reptereken.

Az egészségügyi központ háttérrendszerei műszaki hiba miatt tegnap 11:45 és 15:15 óra nem tudták kiszolgálni az okostelefonos kliensek felől érkező kéréseket, ami kisebb káoszt okozott a közlekedésben, azon belül is leginkább a nemzetközi légiforgalomban – írja a HWSW.

A BBC szerint a leállás miatt több utas ragadt a nagy nemzetközi reptereken, mivel nem tudták mással igazolni oltottságukat, volt, akit a check-innél fordítottak vissza igazolás hiányában. A légitársaságok más-más módon kezelték a problémát, volt, akinek későbbi járatra ajánlottak jegyet, amennyiben addig elvégeztet egy PCR-tesztet.

Ugyan az applikáció képes 30 napig offline módon tárolni az adatokat, és az igazolvány az Apple Walletbe is beilleszthető, ezek a lehetőségek nincsenek alapértelmezetten bekapcsolva. Ezért a legtöbben csak élő internetkapcsolat és működő infrastruktúra esetén tudják lekérni az adataikat.

Forrás: 24.hu

További e-Egészségügy

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu