Connect with us

Hirdetés

technokrata

Bankkártyák adatait szerezték meg, 25 millió dollár kárt okoztak

Dotkom

Bankkártyák adatait szerezték meg, 25 millió dollár kárt okoztak

Kedden számolták fel a román a hatóságok azt a bűnszövetkezetet, amely hamis bankkártyákkal kereskedtek.

A román szervezettbűnözés-ellenes ügyészség közlése szerint a bandának tizenhat tagja volt, akik mintegy félmillió bankkártya adatait szerezték meg törvénytelenül, és hamis bankkártyákkal kereskedtek. A román hatóságok kedden harminchat házkutatást tartottak Bukarestben és Románia több nagyvárosában, így Brassóban, Galacon és Temesváron, valamint Vrancea és Ilfov megyében.

A gyanúsítottak informatikai szolgáltatásokat nyújtó cégeket alapítottak, amelyeknek fő tevékenysége más kereskedelmi társaságok informatikai rendszerének és infrastruktúrájának a karbantartása volt. Az ügyészség szerint a banda tagjai így ismert külföldi olajcégek és élelmiszerüzletek rendszeréhez fértek hozzá, és megszerezték ez utóbbiak ügyfeleinek bankkártyaadatait.

A bűnszövetkezet tagjai ezeket az adatokat arra használták, hogy hamis bankkártyákkal kereskedjenek, de a bankkártya-tulajdonosok pénzéhez is hozzáfértek. Például 2011 decembere és 2012 októbere között egy internetes bolt révén 68 ezer hamis kártyát adtak el, és 272 ezer dollár haszonra tettek szert ezáltal. Az ügyészség szerint félmillió bankkártyát használtak fel törvénytelenül, a kár értéke meghaladja a 25 millió dollárt. A román média információi szerint a bűnszövetkezet leleplezésében az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda, az FBI és a brit titkosszolgálat is részt vett. (MTI)



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés