Connect with us

technokrata

A Siemens megnyitja az utat az intelligensebb hálózat felé Romániában

siemens

Digitalizáció

A Siemens megnyitja az utat az intelligensebb hálózat felé Romániában

A Siemens megnyitja az utat az intelligensebb hálózat felé Romániában

Fejlett elosztásirányítási szoftverrel erősítik a román villamoshálózat digitalizációját

A megújuló energia növekvő aránya világszerte nyomást gyakorol a nem erre tervezett villamosenergia-hálózatokra.

Az új igények jelentette kihívásokra digitális technológia bevezetésével válaszolnak a hálózatirányítók. Így tett a romániai Distributie Energie Oltenia (DEO) is, amely a Siemens szoftverével kívánja megoldani az intelligensebb hálózatfelügyeletet.

Románia áramellátásában ugyanis egyre nagyobb a megújuló energiaforrások részaránya. A szél-, nap- és biogáz-erőművek együttesen az ország energiatermelésének 16 százalékát biztosították 2020-ban, de ez az arány 2030-ra várhatóan eléri a 35 százalékot. A megújuló energiaforrások villamos hálózatba integrálásához, az ellátás minőségének és megbízhatóságának javításához azonban korszerű hálózatirányító szoftver is szükséges.

Az új Siemens hálózatirányítási szoftver éles indulása várhatóan 2023 végén lesz a romániai Distributie Energie Oltenia (DEO) craiovai irányítóközpontjában, mely újabb mérföldkövet jelent az intelligensebb energiahálózat üzemeltetésében.

A német vállalat Spectrum Power ADMS hálózatirányítási szoftvere több területen segíti majd a DEO munkáját: a felügyeleti szabályozástól kezdve a kieséskezelésen, az átviteli és elosztó hálózati alkalmazásokon át egészen a rövid- és középtávú terhelés-előrejelzésig. A szoftver segítségével a DEO az elosztóhálózat minden feszültségszintjét monitorozhatja és felügyelheti, valamint a PSS SINCAL megoldással megbízható szimulációs eszközt is kap a jobb tervezéshez.

A modern hálózatirányítási rendszer megrendelése az intelligens mérőórákról érkező adatokat kezelő EnergyIP szoftver közelmúltbeli sikeres bevezetését követi, amely átláthatóságot biztosít az áramfogyasztók számára. A két szoftvercsomag tervezett integrálásának köszönhetően a kisfeszültségű hálózatból származó adatok segítségével tovább lehet majd optimalizálni a hálózat üzemeltetését.

További Digitalizáció

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

klímaberendezések
google

SmartWatch

Menő szíjakkal jön a Google Pixel Watch

2022. június 23. csütörtök

Smart home

Ilyen szempontok alapján választunk klímát

2022. június 22. szerda
ikea

Kütyük

Bakelitlejátszót dobott piacra az IKEA

2022. június 16. csütörtök

SmartPhone

Komoly gépelési hiba a Sony-nál

2022. június 10. péntek

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu