Connect with us

Hirdetés

technokrata

Erősödésnek indult az Internet Explorer

Dotkom

Erősödésnek indult az Internet Explorer

A tavaly év végi böngészőstatisztika után nem várnánk azt, hogy az Explorer erőre kapott, miközben a rivális Firefox és Chrome vesztett a népszerűségéből.

A Netmarketshare januári statisztikája szerint hosszú idő óta először nem leszállópályán van a Microsoft böngészője, az Internet Explorer, hanem 47.76%-os decemberi állás után 48.16%-ra tornázta fel magát az összesített listán. Ez több dolognak is köszönhető, de leginkább annak, hogy az XP-ről kezdenek átállni az emberek Windows 7-re, mivel annak támogatását hamarosan leállítja a Microsoft, ráadásul az Internet Explorer 6-ot is végleg leállította a redmondi cég, így az emberek elkezdték újabbra frissíteni a böngészőjüket.

A Chrome és a Firefox is vesztett népszerűségéből, előbbi talán azért, mert minden komolyabb oldalnál hajlamos kifagyni. A Google böngészője decemberben 17.58%-on állt, ez leolvadt 17.20%-ra, míg a Firefox 20.09%-ról 18.97%-ra csökkent a népszerűségben. Az igazán nem várt fordulat még csak ezután jött, ugyanis nőtt a Safari és az Opera Mini tábora is, míg az „egyéb” kategória és 0.40%-os erősödést tudott produkálni decemberhez képest.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés