Connect with us

Hirdetés

technokrata

A kiberbűnözés óriási költségeket ró a vállalatokra

Dotkom

A kiberbűnözés óriási költségeket ró a vállalatokra

Óriási terhet ró a kiberbűnözés a vállalatokra, egy friss tanulmány szerint a megelőzés és a kárrendezés költségei egy év alatt 56 százalékkal emelkedetek.

A Hewlett-Packard által alapított Ponemon Intézet vizsgálódásaiból kiderült: az elhárításra fordított kiadások a korábbi 3,8 millió dollárról 5,9 millióra nőttek 2011-ben. A kutatásban több mint ötven nagyvállalat vett részt – szerepel a Yahoo portál hírei között (http://news.yahoo.com). A kiadások között nagy eltérések mutatkoztak, voltak cégek, amelyek “megúszták” 1,5 millióból, de akadtak vállalatok, amelyeknek 36,5 milliót is ki kellett adniuk a kiberbűnözők miatt.

A költségek javarészét a támadások felderítésére és kárrendezésre fordították, a tanulmány arra is rávilágított, hogy a cégek átlagosan 18 napot fordítottak a támadások megválaszolásával, támadásonként 416 ezer dollárt költve. 2010-ben még 14 nap és 250 ezer dollár volt ez az adat.

A belső berkekből érkező attakok rendezése akár egy hónapot is felemészthet, míg a kívülről érkező vírus- és egyéb támadások kezelése csak napokat vesz igénybe. A vállalatok mindazonáltal egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a megelőzésre azzal, hogy biztonsági oktatásban részesítik alkalmazottaikat. Ez akár 25 százalékos költségmegtakarítást is jelenthet a Ponemon Intézet szerint.

Az elmúlt időszakban több nagyszabású támadást is jeleztek, hackerek törték fel a Sony adatbázisát, és jutottak hozzá 171 millió PlayStation-felhasználó adataihoz. Az utóbbi hetekben Rupert Murdoch sajtómágnás lapjai váltak kiberbűnözők céltáblájává, a The Sun című tömeglap portáljára Murdoch halálhírét töltötték fel.

 



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés