Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szélsőséges internetes tartalomkereső készül Oroszországban

Dotkom

Szélsőséges internetes tartalomkereső készül Oroszországban

A szélsőséges internetes tartalmakat kereső program kifejlesztésén dolgoznak Oroszországban a Szövetségi Távközlési Felügyelet megbízásából – jelentette be Oleg Duhovnyickij távközlési miniszterhelyettes.

Duhovnyickij azt mondta, egyelőre még korai lenne az üzembe helyezés időpontjáról beszélni, de a munka megkezdődött, és ilyen programra szükség van. Emlékeztetett rá, hogy hasonló programok már léteznek, például a gyermekpornó keresésére.

Hangsúlyozta, hogy a program nem sértheti a műsorsugárzók, a szolgáltatók, a kiadók, a felhasználók és az egyéb érintettek jogos érdekeit. A ezért programot üzembe helyezése előtt megfelelő jogi szakértői vizsgálatnak vetik alá, és legalábbis az első időben a kapott eredményeket csak figyelemfelkeltőként használják majd.

Végül Duhovnyickij külön felszólította a sajtót: senkinek eszébe se jusson, hogy előbb a szélsőségességet vesszük célba, aztán majd a szólásszabadságot. “Nem, és még egyszer nem, az alkotmány 29. cikkelye kimondja, hogy Oroszországban nincs és nem lesz cenzúra” – mondta a miniszter-helyettes.

Rasid Nurgalijev belügyminiszter szerdán Habarovszkban fejtette ki, hogy jelen ismeretek szerint Oroszországban mintegy 7500 szélsőséges honlap működik.

Nurgalijev az extremizmus elleni fellépéssel foglalkozó, főhatóságok közötti bizottság ülésén elmondta: intézkedések egész komplexumát kell kidolgozni, hogy lehetővé váljon az ilyen honlapok elleni fellépés. “Már módosítottuk a szövetségi sajtótörvényt, és ennek nyomán az internetes honlapokat bizonyos esetekben a sajtóhoz lehet számítani” – mondta a belügyminiszter.

Hozzátette, hogy a sajtó is hozzájárulhat a szélsőségesség megelőzéséhez, az ellene való fellépéshez.

Szintén szerdai hír, hogy egy vidéki helyi televíziónál teljesen betiltották a szélsőjobb bármiféle említését, beleértve a bírósági tárgyalásaikról szóló híradó-beszámolókat is.

 



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés