Connect with us

Hirdetés

technokrata

Továbbgyűrűzik a Palesztin-izraeli konfliktus az Interneten

Dotkom

Továbbgyűrűzik a Palesztin-izraeli konfliktus az Interneten

A gázai-izraeli háború egyre inkább elharapózni látszik, a felek közt pedig elindult a propagandaháború az interneten. Az aktivisták meghackelik, elcsúfítják az oldalakat és a Facebook-on olyan csoportokat törölnek, ami nekik nem tetszik. Amerikai katonai oldalak, a NATO, és az izraeli bankok mind veszélyben vannak.

Január 7.-én egy profi palesztin hackercsapat feltört és elcsúfított néhány jól biztosított oldalt, többek közt az amerikai hadsereg, illetve a NATO honlapját is tönkretették rövid időre. Az Agd_Scorp/Peace Crew hackercsoport módszere az, hogy az oldalt fehérre cserélik és az eredeti tartalom helyett csak egy jól ismert kép látható, ahol egy gázai kisfiú követ dob egy izraeli tankra. A kép mellett egy rövid üzenet olvasható: “Amerika, Izrael, fejezzétek be a támadásokat! Átkozott nemzetek! Egy nap a muszlimok kitakarítanak titeket a világból!”

Az izraeli oldal sem tétlenkedik, bár ez utóbbi inkább a Facebook-on van jelen. Az olyan felhasználók, akiknek palesztin csoportja van, azoknak a jelszavát feltörik, megváltoztatják a tartalmakat, illetve a csoportjaikat törlik – adta hírül a BBC. Andrew Silvera akinek palesztin csoportjai vannak a közösségi oldalon, meghívták felügyelőnek egy csoportba. “Ahogy rákattintottam sejtettem, hogy valami nincs rendben, nem úgy nézett ki, mint egy normál csoport. Ahogy rákattintottam a hozzáférésem eltűnt.”

Úgy tűnik a háborús propagandák új korszakába lépett a világ. Az interneten már nincs biztonságban az ember, a felek és aktivistáik pedig mindent megragadnak, hogy zavart keltsenek az ellenség soraiban.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés