Connect with us

technokrata

NATO tanúsítványt kaptak a Kingston IronKey D300 titkosított USB-k

kingston

Adatvédelem

NATO tanúsítványt kaptak a Kingston IronKey D300 titkosított USB-k

NATO tanúsítványt kaptak a Kingston IronKey D300 titkosított USB-k

A Kingston Digital Europe Co LLP bejelentette, hogy IronKey D300 nevű titkosított USB meghajtósorozata megszerezte a NATO korlátozott  tanúsítványát (NATO Restricted Level Certification).

Ennek értelmében a Kingston IronKey D300, IronKey D300S és IronKey D300SM pendrive-ok kiterjedt validálást követően bekerültek a NATO tagországai, valamint polgári és katonai testületei által megszabott működési követelményeknek megfelelő termékek hivatalos katalógusába.

Az INFOSEC irányelv mentén létrehozott NATO-katalógus biztosítja, hogy a tagországok kormányai kizárólag NATO-tagállamokban fejlesztett titkosított termékeket teszteljenek és hagyjanak jóvá a szervezet biztonsági szabályzata által meghatározott célokra. Az, hogy az IronKey D300 sorozat felkerült a listára igazolja, hogy a titkosított USB elérte a NATO által megfelelőnek ítélt adatbiztonsági szintet az adatvesztés és az internetes támadások elleni védelemhez. Ez pedig kulcsfontosságú, hiszen az adatvesztések vagy az adatvédelmi incidensek ilyen esetben a NATO erőit, tagországait, illetve küldetését veszélyeztethetik, így az információtovábbítás során elengedhetetlen az érzékeny adatok védelme.

„A Kingston elkötelezetten dolgozik a katonai és kormányzati adatok védelmére alkalmas titkosított USB-meghajtók fejlesztésén. Ennek az eredménye, hogy a korábban tanúsított titkosított USB-kulcsaink – például a D100 és a D200 – mellett most már az IronKey D300 sorozat meghajtói is rendelkeznek a NATO tanúsítványával. Így azok az ügyfeleink, akiknek magasszintű adatbiztonsági követelményeknek kell megfelelniük, biztosak lehetnek benne, hogy megoldásainkkal teljes körű adatvédelmet érhetnek el”

– mondta Oscar Escayola, a Kingston Technology flash-meghajtókért felelős, EMEA-régiós vezetője.

A 4 GB-tól 128 GB kapacitásig rendelhető Kingston IronKey D300 sorozat kedvező árú és könnyen kezelhető alternatívát kínál a NATO-tagországok igényeinek kiszolgálására.

További információért látogasson el a kingston.com oldalra.

További Adatvédelem

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin