Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nem kell lemondaniuk a luxusról az ausztrál háziállatoknak

Dotkom

Nem kell lemondaniuk a luxusról az ausztrál háziállatoknak

A válság ellenére sem kell lemondaniuk a kellemes életkörülményekről a háziállatok egy részének Ausztráliában. Jelentősen növekedett a kutya és macskaruhákat és szórakoztató eszközöket árusító internetes boltok forgalma a Föld legkisebb kontinensén.

A lakosság legnagyobb része talán Ausztráliában tart háziállatokat a világon, a PetNet felmérése szerint ugyanis az országban az összes lakos nyolcvan százalékának van, vagy volt korábban háziállata. Az állatok kényeztetéséről a jelek szerint a válság ellenére sem hajlandó lemondani az ausztrálok egy része, legalábbis erre utal, hogy az előző néhány hónap során jelentősen megugrott az állatruhákat és játékokat árusító online boltok forgalma.

“Az emberek szeretnék jól érezni magukat, és annak is örülnek, ha mindez nem kerül rengeteg pénzbe, márpedig a mi termékeink nem drágák. Mivel szeretik az állatokat, akik sok helyen már családtagnak számítanak, boldoggá teszi őket, ha adhatnak valamit a kedvencüknek”- nyilatkozta Diana Costa az egyik állatoknak szánt luxuscikkeket árusító ausztrál honlap, a Pets Palace vezetője a Reuters-nek a termékeik növekvő népszerűségéről.

Az oldalt nyolc hete, csupán néhány hónappal az ausztrál gazdaság növekedését is lelassító gazdasági világválság kirobbanása után indították el, a forgalmuk viszont rövid idő alatt megsokszorozódott. Míg indulásakor csak egy-két naponta rendeltek valamit az internetes boltból, ma már legalább tizenöten vásárolnak tőlük minden nap.

Costa akkor döntött úgy, hogy állatoknak szánt luxuscikkek forgalmazásával fog foglalkozni, amikor elhatározta, hogy eladja az interneten a kutyája körülbelül kétezer ausztrál dollárt érő megunt ruháit, és a kollekció darabjait pillanatok alatt elkapkodták. A boltjából ma már rendkívül sokféle állatoknak szánt luxuscikket szerezhetnek be a vásárlók, a csúszásgátlós kutyazoknitól kezdve, a divattervező által megálmodott állatékszeren keresztül, a párducmintás macskaülőgarnitúráig. A slágertermékük jelenleg a kézzel készített kristályüvegben árusított kutyáknak szánt szénsavval dúsított ásványvíz, melyből szénsavmentes változatot is árusítanak színes kristályüvegekben a kényesebb ebek számára.

A Pets Palace átütő sikere ellenére sem lehet azonban kijelenteni, hogy a legkisebb kontinensen minden háziállat luxuskörülmények közt él. Az RSPCA ausztrál állatvédő szervezet jelentése szerint több száz ember hagyta el a háziállatát a közelmúltban a kontinensen, mert a romló gazdasági helyzet miatt, már nem voltak képesek eltartani őket.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés