Connect with us

Hirdetés

technokrata

IT-hatékonyságnövelő termékcsomag a KÜRT-től

Dotkom

IT-hatékonyságnövelő termékcsomag a KÜRT-től

Gazdasági válságtól hangos a piac, a társaságok költségcsökkentő és hatékonyságnövelő intézkedéseket fontolgatnak a jövő évre. A vállalatirányításért felelős vezetők közül sokan kiszálltak a stratégiai helikopterből és operatív szinten vívják dzsungelharcukat. De vajon hogyan lehetnek elég felkészültek? Hogyan győződhetnek meg arról, hogy a mai nap túlélése érdekében nem áldozzák-e föl a holnap túléléséhez, majd sikereihez szükséges tartalékaikat? Ezekre a kérdésekre ad választ a KÜRT Zrt. hatékonyságnövelő új termékcsomagja.

A KÜRT Zrt. által kidolgozott hatékonyságnövelő termékcsomag segítségével a döntéshozók – a költségcsökkentő intézkedések, vagy az összeolvadások és felvásárlások előkészítéseként – pontos képet kapnak a folyamatokban és támogató rendszerekben megvalósítható változásokról és azok hatásairól, így magabiztosan tudják kiszűrni rendszereikből azokat az elemeket, amelyek nem kritikus fontosságúak a társaság működése, biztonsága és későbbi sikerei szempontjából.

A KÜRT tapasztalatai szerint számos vállalat hirtelen felindulásból és nem feltétlen átgondolt módon hajtja végre a szervezet, a folyamatok és az infrastruktúra karcsúsítását. Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy a vezetők “fűnyíró” jelleggel végigszaladnak a költségeken és adott százalékkal megkurtítják az erőforráskereteket, nem számolva az esetleges következményekkel. E módszer veszélye abban rejlik, hogy a karcsúsításnak óhatatlanul áldozatául esnek olyan üzletileg kritikus folyamatok, funkciók és infrastruktúra elemek, amelyek hiánya közép- vagy akár már rövidtávon komoly veszteséget, megnövekedett kiadási vagy beruházási kényszert és problémát jelentenek a vállalat számára.

A KÜRT meggyőződése alapján a cél az, hogy a vállalat olyan szemlélettel és módszertannal érjen el hatékonyság növekedést, hogy az hosszútávon is valós eredményt jelentsen számára, és mindeközben ne tegye ki magát extra kockázatoknak. A beavatkozás csakis egy alternatív stratégia mentén, átgondolt módon lehetséges. A csomag kidolgozóinak szemléletmódja szerint a hatékonyságnövelő intézkedések – vagy akár összeolvadások és felvásárlások esetében az új, optimális szervezet és infrastruktúra kialakítása – a folyamatok átgondolásánál kezdődnek. Első lépésként minden esetben szükséges a meglévő folyamatok optimalizálása, és csak ezután következhet a folyamatok kiszolgálását támogató informatikai megoldások rendszerének racionalizálása. A KÜRT szakemberei gondos üzleti hatáselemzésre, a szervezet stratégiájára és jövőbeni terveire alapozva, az ok-okozati összefüggéseket feltárva, a biztonsági szempontokat figyelembe véve segítik elő a megfelelő, költséghatékony döntések meghozatalát.

Ezzel a megközelítéssel a vállalatok meggyőződhetnek arról, hogy csak olyan rendszerek, informatikai eszközök, szolgáltatások kerülnek le a költségvetési palettáról, amelyek hiánya nem veszélyezteti a biztonságos és megfelelő színvonalú üzletmenetet, és nem eredményez többletköltséget közép- vagy hosszútávon. A KÜRT kínálatában a folyamatoptimalizálás mellett olyan tételek szerepelnek, mint például az IT költségvetések revíziója, az IT infrastruktúra racionalizálása, licenc jogok használatának optimalizálása, informatikai alkalmazások és rendszerek optimalizálása vagy a szolgáltatáskiszervezési lehetőségek vizsgálata.

“Évek óta végzünk hatékonyságnövelő, szervezeti és informatikai optimalizációs projekteket ügyfeleinknél. Lévén, hogy a gazdasági környezet drasztikus változása ezt a területet reflektorfénybe állította az elmúlt hetekben, fontos felhívnunk a figyelmet arra, hogy a nehéz piaci körülmények adta lépéskényszer ellenére lehet biztonságos és megalapozott döntéseket hozni a vállalati rendszereket és üzleti folyamatokat illetően. A nem megalapozott költségcsökkentő döntések komoly kockázatokat jelenthetnek az amúgy is nehéz helyzetben lévő vállalatoknak” – tette hozzá Frankó Csuba Dea, a KÜRT marketing igazgatója.

A KÜRT a szolgáltatáscsomag jelentős részét sikerdíjas konstrukcióban kínálja ügyfeleinek, ezzel is garantálva a legjobb megoldás megteremtése iránti elkötelezettségét.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés