Connect with us

Hirdetés

technokrata

Felnőtt tartalom a tinik Myspace profilján

Dotkom

Felnőtt tartalom a tinik Myspace profilján

A Myspace közösségi oldalon rengeteg fiatal nagyon kockázatosan viselkedik, a profiljukon szexualitással és kábítószerekkel kapcsolatos tartalmat tárolnak. Amerikai kutatók szerint azok a tinik, akik fent vannak a közösségépítő oldalakon nem is érzékelik, hogy ez mennyire veszélyes. A magánéletük minden mozzanatát bárki megtekintheti.

A Wisconsin egyetem két diákja 500 véletlenszerűen kiválasztott 18 éves felhasználó Myspace profilját elemezte. A tartalmak 54 százalékát nyilvánították veszélyesnek. A felhasználók 41 százalékánál tartalmi visszaélést, 24 százaléknál szexuális anyagokat, 14 százaléknál pedig erőszakos tartalmakat találtak.

A második tanulmányban 190 olyan egyedi felhasználót találtak, akiknek a profilja többszörösen veszélyes. A felhasználók felének levelet küldtek, amiben felhívták a figyelmüket, hogy amit csinálnak az mennyire kockázatos, és, hogy a tartalmaikkal, vissza lehet élni. Akiknek elküldték a levelet azoknál 13,7 százalék letörölte a problémás tartalmakat, akiknek nem küldtek üzenetet náluk ez a szám csak 5,3 százalék volt – írja a Reuters.

Ezen kívül nem csak perverzek kereshetik meg az ilyen oldalakat, de a munkahelyek és egyetemek is megnézik a leendő tanulójukat és munkatársukat. Ez utóbbi talán még veszélyesebbé tesz, hisz akár ezzel el is szúrhatja az életét.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés