Connect with us

Hirdetés

technokrata

Elektronikus adatok felhasználása miatt kritizált Hustinx

Dotkom

Elektronikus adatok felhasználása miatt kritizált Hustinx

Az európai adatvédelmi biztos, Peter Hustinx nyilvánosságra hozta az álláspontját másodjára az E-Privacy (internetes magánélet) kérdésében – írja SG.hu informatikai oldal.

Peter Hustinx az európai adatvédelmi biztos egy 20 oldalas jelentést írt, amiben a tagállamok minisztertanácsát támadta. November 27.-én az Európai Parlament és az Európai Bizottság visszautasította a távközlési csomagok módosító indítványát. Hustinx-nak a legnagyobb problémája az a pont volt, mely a vállalatok számára biztonsági szempontból engedélyezné, hogy feldolgozzák a forgalmi adatokat. Ezzel a vállalatok olyan információk birtokába juthatna, mint, hogy ki kivel és mennyi ideig beszélt, ez könnyen vezethet visszaéléshez.

Az adatvédelmi biztos szerint lehetőséget kéne arra teremteni, hogy a jövőben különböző szervezetek, csoportok, és szakszervezetek bírósághoz tudjanak fordulni az E-Privacy megsértésekor. Hustinx szerint a tájékoztatásra kötelezett cégek közé kéne tartoznia a bankoknak, online boltoknak és az egészségügyi szolgáltatóknak. Adatlopás vagy visszaélés esetén az emberek így értesülhetnének, hogy az ügyben érintettek-e – számolt be az SG.hu.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés