Connect with us

Hirdetés

technokrata

42 százalékot esett a Nintendo profitja

Dotkom

42 százalékot esett a Nintendo profitja

A Nintendo fő üzleti tevékenységéből származó negyedéves nyeresége 42 százalékkal csökkent, a yen erősödése rosszul érintette a japán céget. Az előrejelzések szerint éves szinten 12 százalékos lesz a visszaesés.

A jónak nem mondható eredmény ellenére, a Nintendo eredményesebben teljesített szórakoztató elektronikai riválisainál. A Microsofttal és a Sony-val versenyző cég viszonylag jól vészelte át a pénzügyi válságot, a fogyasztók továbbra is költöttek a kisebb kiadást jelentő játékokra, a nagyobb összegbe kerülő televíziókkal, vagy autókkal ellentétben. A cég szerint a DS marokkonzol eladásai idén már 4 százalékkal visszaesnek, először, a játék 2004-es bevezetése óta.

A Nintendo várakozásai szerint 2010 márciusában 490 milliárd yen lesz a profitja, ami 5 százalékkal alacsonyabb egy 25 elemző megkereséséből összeállított elemzésnél. Az elmúlt négy évben ez lenne az első éves profit-visszaesés a cégnél. Ugyanakkor a nettó profit 7,5 százalékos emelkedését várják ebben a pénzügyi évben, ami rekordösszegű, 300 milliárd yent jelent, ugyanakkor kevesebb, mint a piac által várt 325,7 milliárd. A cég nettó profitja az elmúlt 3 évben a háromszorosára növekedett, amit elsősorban a Wii-nek és a DS-nek köszönhetett, amik egyértelműen maguk mögé utasították a Microsoft és a Sony termékeit népszerűségükben, írta meg a Reuters.

Azonban a Sony Japánban a PlayStation 3-ból többet adott el márciusban és áprilisban, mint amennyi Wii-t értékesített a Nintendo. Mindenesetre most a cég kiadja a régóta várt Wii Sports Report, valamint egy játékfejlesztő cég a Dragon Quest játékokat a nyáron, amik várhatóan megdobják az eladásokat.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés