Connect with us

Hirdetés

technokrata

A hamufelhő elűzi az Ericssont Észtországból?

Dotkom

A hamufelhő elűzi az Ericssont Észtországból?

Lehetséges, hogy az Ericsson, a világ egyik legnagyobb távközlésiberendezés-szállítója termelésének egy részét Svédországból és Észtországból Kínába és Brazíliába telepíti át – írta a svéd gazdasági újság, a Dagens Industri észt testvérlapja, az Aripaev tegnapi számában.

Henry Stenson, az Ericsson szóvivője elmondta, hogy a hamufelhő miatti szállítási problémák megnehezítették az alkatrészek beszerzését Ázsiából és a kész termékek célba juttatását. Kénytelenek azzal számolni, hogy nagyon rövid időn belül alkatrészhiánnyal kell szembenézniük. Ez a helyzet máris hatással van termelésükre, amit egyes esetekben már a megrendelőik is megszenvedtek. Stenson szerint csak ideiglenesen vinnék át a termelés egy részét Kínába és Brazíliába, amelyeket nem ért el a hamufelhő. Egyelőre azonban csak az átszervezés tervezése folyik. Veiko Sepp, az Ericsson Eesti vezérigazgatója úgy nyilatkozott, hogy sem ilyen tervről, sem annak előkészítéséről nincs tudomása. Szerinte az észtországi leányvállalatnak voltak ugyan utánpótlási gondjai, ám megfelelő tartalékokkal rendelkezett, így viszonylag zavartalanul működtek és működnek jelenleg is.

A Baltic Business News internetes portál olvasói felháborodottan reagáltak a hírre. Leveleik szerint a hamufelhő csak ürügy, hogy olcsóbb munkaerőt alkalmazó országokba telepíthessék át a termelést, különös tekintettel arra, hogy mind Ázsiában, mind Latin-Amerikában sokkal több a vulkán, mint a Baltikumban.

Az észt internetezők szerint a hamufelhő csak ürügy, hogy olcsóbb munkaerőt alkalmazó országokba telepíthessék át a termelést.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés