Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kártérítés a lefagyó Windows miatt

Dotkom

Kártérítés a lefagyó Windows miatt

Amint arról a múlt héten mi is írtunk, a McAfee felhasználók egy része áldozatul esett egy rosszul sikerült update-nek: az antivírus program a frissítés miatt a harmadik javítócsomaggal bíró Windows XP létfontosságú elemét törölte, minek következtében a rendszer instabillá vált. A semmilyen biztonsági veszélyt nem jelentő svchost.exe állományt azonosította az update-et követően W32/Wecorl.a vírussal fertőzöttnek a McAfee szoftvere.

Az eset ismertté válása után nem sokkal a vállalat elnézést kért ügyfeleitől. Barry McPherson, a McAfee vezető alelnöke elismerte a történteket: „A hiba megtörtént. Nincsen rá mentség.”

Hamis riasztás – kattintson a nagyobb változatért!

Ennyivel azonban nem érte be a cég, ezért nemrég bejelentették, hogy az otthoni felhasználók számára állják a javítás költségeit. Azaz aki például szervizbe vitte számítógépét, az hamarosan benyújthatja a cehet a McAfee-nek. A részletek egyelőre még nem ismertek, de a következő pár napban közzéteszi a vállalat, miként képzeli el a jóvátételt. Azoknak pedig, akiket negatívan érintett az eset, de ennek ellenére kitartanak a McAfee mellett, beígértek egy ingyenes, két évre szóló licencidő-bővítést.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés