Connect with us

Hirdetés

technokrata

Microsoft: ezt elszabtuk!

Dotkom

Microsoft: ezt elszabtuk!

Redmond kénytelen volt visszavonni egy kritikus fontosságú biztonsági frissítést.

Amint arról mi is beszámoltunk, közel két hete Óriás patch-csomagra virradt a nap. A Microsoft minden hónap második keddjén (hazai idő szerint inkább szerdán) szokásos frissítés-csomagja ezúttal összesen 11 update-et hozott, melyek közül Redmond ötöt minősített kritikusnak. Ebbe a körbe tartozott a Windows 2000 Servert érintő hiba, ami a Windows Media Services kapcsán kapott foltozást. Rosszul, mint utóbb kiderült.

Távolról való kódfuttatást tesz lehetővé a sérülékenység, mégis lyukasan tátong a redmondi operációs rendszer. A Microsoft ugyanis kénytelen volt visszavonni a javítást, amelyről kiderült, hogy „az ellen nem véd”. Jerry Bryant, a Microsoft Security Response Centerének csoportmenedzsere elárulta: azért szüntették meg a frissítés elérhetőségét, hogy megspóroljanak egy újraindítást azoknak, akik még nem telepítették. Ígérete szerint a vállalat azonnal közzéteszi az ominózus patch elérhetőségét, melyről @MSFTSecResponse Twitter accountján keresztül rögtön tájékoztatni fogja ügyfeleit, amire előreláthatólag még a héten sor kerül.

Szerencsére még nincsen tudomása arról a vállalatnak, hogy már kihasználnák a hibában rejlő lehetőségeket az Interneten. Mindazonáltal akit érint az eset, annak érdemes felkeresnie a vonatkozó biztonsági tájékoztatót, és az ott olvasható kockázatot csökkentő tanácsokat megfogadva néhány változtatást eszközölni rendszerén.

Nem ez az első ilyen gikszer a Microsoft életében – már idén februárban is elkövette ezt a hibát a vállalat. Akkor egy Windows frissítés néhány esetben rendszerösszeomlást okozott. 2007-ben pedig rögtön négy biztonsági update-et kellett visszavonnia a fejlesztőknek, a nem megfelelő tesztelés eredményeként (bővebben itt).



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés