Connect with us

Hirdetés

technokrata

Száz dollárért törik fel a Facebook-fiókokat

Dotkom

Száz dollárért törik fel a Facebook-fiókokat

A Panda Security szerint egy négy éve működő online ukrán szolgáltatás 100 dollárt ellenében szinte bármelyik Facebook-fiókba be tud jutni.

A Panda Security szakemberei egy olyan kétes ukrán szolgáltatásra bukkantak, amelynek működtetői mindössze 100 dollárért hajlandók feltörni bármilyen Facebook-fiókot. Egy orosz domain alól működik az az ukrán online szolgáltatás, amely – a működtetők bevallása szerint – Facebook-profilok feltörésére szakosodott.

Száz dollárért vállalják egy profil feltörését – mondta Sándor Zsolt, a Panda Security magyarországi igazgatója, hozzátéve: egy nagyon profi weblapról van szó, a készítők azt állítják, hogy már négy éve kínálják szolgáltatásukat, és eddig a Facebook-fiókok mindössze egy százaléka bizonyult feltörhetetlennek. Ilyen esetekre még pénzvisszafizetést is vállalnak.

A feltört profilok különösen értékesek lehetnek bizonyos körökben: egyrészt az onnan eltulajdonítható személyes adatok miatt, másrészt azért, mert így legitim címekről lehet spameket és adathalász-leveleket küldeni. Egyre több jel utal arra, hogy az internetmaffia igazi központja Kelet-Európa – tette hozzá Sándor Zsolt.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés