Connect with us

technokrata

Száz dollárért törik fel a Facebook-fiókokat

Dotkom

Száz dollárért törik fel a Facebook-fiókokat

A Panda Security szerint egy négy éve működő online ukrán szolgáltatás 100 dollárt ellenében szinte bármelyik Facebook-fiókba be tud jutni.

A Panda Security szakemberei egy olyan kétes ukrán szolgáltatásra bukkantak, amelynek működtetői mindössze 100 dollárért hajlandók feltörni bármilyen Facebook-fiókot. Egy orosz domain alól működik az az ukrán online szolgáltatás, amely – a működtetők bevallása szerint – Facebook-profilok feltörésére szakosodott.

Száz dollárért vállalják egy profil feltörését – mondta Sándor Zsolt, a Panda Security magyarországi igazgatója, hozzátéve: egy nagyon profi weblapról van szó, a készítők azt állítják, hogy már négy éve kínálják szolgáltatásukat, és eddig a Facebook-fiókok mindössze egy százaléka bizonyult feltörhetetlennek. Ilyen esetekre még pénzvisszafizetést is vállalnak.

A feltört profilok különösen értékesek lehetnek bizonyos körökben: egyrészt az onnan eltulajdonítható személyes adatok miatt, másrészt azért, mert így legitim címekről lehet spameket és adathalász-leveleket küldeni. Egyre több jel utal arra, hogy az internetmaffia igazi központja Kelet-Európa – tette hozzá Sándor Zsolt.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

scale 3

Kütyük

Már wifin is csatlakozik a Huawei legújabb okosmérlege

2021. február 25. csütörtök
Galaxy Tab S7
galaxy a32

SmartPhone

Megérkezett a Samsung Galaxy A32 5G

2021. február 14. vasárnap
htc vive cosmos

Kütyük

HTC VIVE Fagyos Akciók

2021. február 4. csütörtök
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin